Skocz do zawartości
Qbajuniorek

Czas dostawy

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem w niedzielę żywą skałę w acroporze i mam pytanie w jakim czasie kurier może ją dostarczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy kiedy Ci wyślą ,a najczęściej kurier dostarcza na następny dzień roboczy od nadania

pozdrawiam

Pozdrawiam

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maksymalnie 2 dni robocze i paczka powinna być czyli dziś wieczorem powinieneś ją mieć :D a najlepiej zadzwoń i się zapytaj co i jak.

b63d73112ec74cf8f521afe581428e01u1573a17

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź :) czyli dzisiaj raczej nie mam co liczyć już na wizytę kuriera? wiec poczekam do jutra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź :) czyli dzisiaj raczej nie mam co liczyć już na wizytę kuriera? wiec poczekam do jutra

No tego nie powiedziałem nieraz kurier mi przywoził paczki po 18 także czekaj, a nie możesz sprawdzić gdzie teraz twoja paczka jest????

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli wysłali dziś i paczka nie zaginie to będziesz miał jutro,poproś o numer listu przewozowego większość firm spedycyjnych ma śledzenie przesyłek wpisując numer możesz sprawdzić gdzie jest przesyłka

pozdrawiam

Pozdrawiam

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli była wczoraj wysłana, to dzisiaj powinieneś ją dostać, szczególnie, że jest to żywa skała i za długo poza wodą być nie powinna.

Możesz wziąć numer paczki, zadzwonić do kuriera, lub sprawdzić w sieci, czy paczka jest w Twoim mieście i podjechać osobiście ją odebrać, jeśli masz taką możliwość oczywiście, czasem kurierzy kiepsko pracują i potrafią paczkę dostarczyć dopiero po 48h. Ty powinieneś paczkę dostać jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zimie DHL wiózł mi paczkę tydzień (!), z czego 4 dni pod rząd wędrowała po mieście, pomimo że na drugi dzień od nadania była już w Łodzi.

Oczywiście w związku z tym bardzo polecam DHL.

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zimie DHL wiózł mi paczkę tydzień (!), z czego 4 dni pod rząd wędrowała po mieście, pomimo że na drugi dzień od nadania była już w Łodzi.

Oczywiście w związku z tym bardzo polecam DHL.

jak sie zdarzy pech to i ups i siodemka i inne zawalą. Czasami po prostu wychodzi kijowo.

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozumiem - zasypało, dostawczak się zepsuł, coś pomylili, wysłali do Łodzi pod Poznaniem... Ale dowózka po tygodniu przy codziennych telefonach, bardzo niemiłej obsłudze, zerowych wyjaśnieniach, braku rekompensaty, przeprosin czy choćby odpowiedzi na maila. Wystarczy, żeby wyrobić sobie opinię - w międzyczasie paczki mimo zimy dostarczyło dwóch innych kurierów i poczta, o zwykłych listach nie wspomnę. Przy dużej konkurencji trzeba się starać, żeby kijowo nie było - a jak już się zdarzy, to odpowiednio się zachować. Widać DHL tego nie potrafi.

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozumiem - zasypało, dostawczak się zepsuł, coś pomylili, wysłali do Łodzi pod Poznaniem... Ale dowózka po tygodniu przy codziennych telefonach, bardzo niemiłej obsłudze, zerowych wyjaśnieniach, braku rekompensaty, przeprosin czy choćby odpowiedzi na maila. Wystarczy, żeby wyrobić sobie opinię - w międzyczasie paczki mimo zimy dostarczyło dwóch innych kurierów i poczta, o zwykłych listach nie wspomnę. Przy dużej konkurencji trzeba się starać, żeby kijowo nie było - a jak już się zdarzy, to odpowiednio się zachować. Widać DHL tego nie potrafi.

jest duzy ruch w interesie a najczesciej jest winny czynnik ludzki (pan kurier ma duzo pracy, ciezkiej pracy i czesto czuje sie niedowartosciowany, ponoc nie zarabiaja kokosow mimo ladnych uniformow, tipy w polsce to tez pewnie rzadkosc). Wydaje mi sie, że i tak jest ciut lepiej niz chocby przed rokiem. Po poczatkowej euforii na kurierow ciutke przeprosilem sie z poczta polska :D Aha, proponuje przerobic temat ubezpieczonej przesylki i zwrotu odszkodowania w firmie kurierskiej to juz zupelnie czar prysnie.

Sa rozne "produkty" jakie sprzedają firmy kurierskie. Żeby zbić cene przesylki dochodzi o absurdow, ze przyjezdza sobie kurier o dowolnej porze (najczesciej gdy jestesmy w pracy bez wczesniejszego umowienia, zapomnij! i pozniej zostawiaja karteczke, że mozna sobie odebrac na bazie towar bo kurier juz z 2,3 razy rzekomo nie zastał Cie w domu. Pieknie nie?)

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i niestety kuriera jak nie było tak nie ma:( zaczynam się już pomału martwić o skałę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem skontaktuj sie z Sklepem jesli to jest mozliwe o wyjanienie sytuacji

oraz jak juz koledzy wyzej informowali postaraj sie o numer paczki i byc moze bedziesz mogl sprawdzic online status albo i zadzwon do firmy kurjerskiej co i jak.

500L OptiW.12mm +sump112L

Odpieniacz BubbleKing mini200.Pompa obegowa New Jet 4500L/h , cyrkulacja 2xTunze6095 + multicontroler7096+JEBAO RW15 .oswietlenie Giesemann Infinity 2x250W+4xT5 ok 35kg skaly + 20kg Livesand+ Sera Siporax 3l.Automatyczna doleweka i inne duperele + TM Bio NP Pellets sie kreca.Reaktor Wapnia ala Dastaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy wo gule sklep wysłał kuriera z paczka do ciebie ??????????

bo może po prostu nie zostało potwierdzone lub coś w tym stylu, ja na twoim miejscu bym dzwonił do sklepu i wyjaśniał ta sprawę.

Edytowane przez nika
pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji)

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarza sie że nawet najlepszy UPS potrafi zawalić, własnie czekam na paczkę która rano powinna być u mnie i sobie czytam na monitoringu przesyłki "Błędne wyznaczenie trasy w obiekcie UPS. / Nastąpiła zmiana daty doręczenia." :)

Mój baniak: ReefMax 60

Cyrkulacja 2x Koralia nano 1600, Tds i parę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.