Skocz do zawartości
majki

Przygotowania do przeprowadzki z 30l na 150+sump

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich po tym jak mi puścił silikon w małym akwarium i zamoczyło panel jestem zmuszony do przeprowadzki nowego akwarium (plany już były pół roku temu). Mam pytańko złożyłem do szklaża podanie:) o sklejenie akwarium wymiary 60x50x50 i mam do was pytańko bo Pan od akwarium będzie mi wywiercał 2 dziury i pyta się czy o średnicy 2x25 lub 2x35 albo 25 i 35, jakie są wasze doświadczenia z takimi otworami?? odpowiedzi mile widziane:)

Edytowane przez nika
pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dieter25

Już będziesz miał problem bo to typowe otwornice u szklarzy,przerabiałem ten temat,jeśli ryzykujesz na złączkach nibco lub genova (genova nie ma stożkowych gwintów) ja tak mam to otwory 33mm a jak typowe przeloty do akwarii to jak chcesz 3/4 cala to otwór 34mm a jak 1 calowy to 42mm

Moja rada poczytaj forum zastanów się jakie przeloty chcesz mieć kup i zanieść szklarzowi żeby Ci pod wymiar wyciął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej i chodzi jak zrobię śrubunki 2x25 czy będą w sam raz cz za małe, czy rewizje zrobić 25 a spływ 32mm czy tam 35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spływ i rewizje jest dobrze robić takiej samej wielkości.

b63d73112ec74cf8f521afe581428e01u1573a17

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich akwarium już przyjechało 60x50x50 z kominem 15x15x45 z dwiema dziurami o średnicy 35 mm. Zamówiłem również u szklaża sumpa 45x30x30 z jedną przegrodą na pompę.

post-7493-0-06212700-1308250110_thumb.jpg

post-7493-0-43680000-1308250178_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dieter25

Ciekaw jestem jakie śrubunki do tego założysz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.