Skocz do zawartości
kakadu

Skalne akwarium.

Rekomendowane odpowiedzi

O zamknieciu zartuje. Ladny zbiornik i widac, ze masz doswiadczenie, wiec o co chodzi ? :yes

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny zbiorniczek. Fajnie czyściutko, ale mnie piasku brak.... :harhar:

pozdro Grzegorz

Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piasek będzie ale kiedyś w nowym zbiorniku, już to pisałem, przy tej wysokości i mocnej cyrkulacji dla SPSów nie da rady utrzymać piasku na miejscu;).

cimg2703f.jpg

cimg2729.jpg

cimg2723p.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś wątek cieszy się małym zainteresowaniem ale wstawię fotki po odłączeniu szczepkarium, odłączone zostało już kilka tygodni temu ale dopiero dzisiaj zostało wyniesione i został zrobiony porządek :) . To teraz 3 zdjęcia:

cimg2787wy.jpg

cimg2783s.jpg

cimg2775w.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny :clap:

Piachu brak ale i tak by można patrzeć godzinami ^^

No i oczywiście Chelmon :w00t: ile ja bym dał aby mieć go kiedyś w swoim baniaku...

Oby tak dalej :welcome:

54 litry od Aquael'a ^^,

Akwarium: 60x30x30, Oświetlenie: 2x Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (aktualnie pusta), HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak

START - 24.01.2013 - KONIEC 20.06.2015

30 litrów od Aquael'a ^^,

Akwarium: 30x30x35, Oświetlenie: Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (purigen, chemi pure elite, aniphos, żywa skała) HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak

START - 22.07.2011 - KONIEC 26.01.2013

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji podmiany porobiłem fotki z góry, SPSy wyglądają z tej perspektywy o niebo lepiej ale to każdy wie;).

cimg2820a.jpg

cimg2818q.jpg

cimg2817.jpg

cimg2824.jpg

cimg2831l.jpg

cimg2833.jpg

cimg2836m.jpg

cimg2837y.jpg

cimg2841y.jpg

Akwarium powoli zmierza w dobrym kierunku;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W akwarium zaszło dużo zmian, trzeba było odłowić Imeratora, posprzedawać trochę korali żeby reszta miała miejsce do wzrostu, wymiana odpieniacza, korzystając z okazji bałaganu ogólnego, poprzestawiałem trochę skały i wsypałem piach. Ogólnie zbiegnięcie się tych wszytkich czynności bardzo wpłyneło na zbiornik(negatywnie) ryby się postresowały-wszystkie obsypane, skok parametrów-pociemnienie korali, na szczęście nic nie padło i wychodzi powoli z kryzysu:

Najważniejsza zmiana:

cimg2984w.jpg

I akwarium:

cimg3029q.jpg

cimg3037t.jpg

cimg3040.jpg

cimg3051o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.