bibik Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 witam,znacie moze taki odpieniacz?max jego wysokosc 58cm wyższy nie wejdzie-mam stożkowy od sebastka ale niestety potrafi przelać kiedy mnie nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrozikulus Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 nie ma takiego raczej Cytuj + sump , HQI 150W + 2x T5 24W , ,http://www.przyczepa4u.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Landryn Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 witam,znacie moze taki odpieniacz?max jego wysokosc 58cm wyższy nie wejdzie-mam stożkowy od sebastka ale niestety potrafi przelać kiedy mnie nie ma Podnosi Ci sie poziom wody w sumpie? Może nie tędy droga..wymiana odpieniacza. Cytuj 200l w systemie (160+40), 4x24 t5, 2xjvp101,NJ1200,30kg LR,7kg LS, odpieniek by sebastek AB2000/1 start 08.04.2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 Albo odpieniacz zewnetrzny, np APF Albo opoznienie czasowe zalaczenia odpieniacza Ja mam tak u siebie, odpieniacz startuje po kilku min od zalaczenia napiecia W tym czasie pompa obiegowa zdazy wyrownac poziom wody w sumpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) mam opoznianie .zewneetetetrzny ? w tak dużym akwarium ?a pozatym wzgledy wizualne, jest ten red cos tam polska nowości ale 4 kola troche duzo ..sumpa nie wymianie bo sie nie da-musialbym go rozkleic wina gościa ktory mi go montował Edytowane 7 Lipca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ritter Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) A downdraft skimmer się nie nada? Tylko, że to raczej do większego akwarium ale taki poziom wody w sumpie raczej powinien być zawsze. Masz może fotografię problemu? Wtedy łatwiej byłoby coś poradzić. Do spiętrzenia/wyrównania poziomu nie koniecznie musisz mieć super szczelną komorę na odpieniacz. Wystarczy utrzymywanie poziomu. Podejrzewam, że wystarczy odpowiednio oparta i dopasowana 6mm płyta plexi. Wklejenie przegrody bez rozklejania także jest jak najbardziej wykonalne. Ale to wiąże się z kilkudniowym wyłączeniem sumpa z obiegu. Edytowane 7 Lipca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) ten pomysl z plexi mi sie podoba, tymbardziej ze przrelew miedzy ostatnimi komorami mam dolem Edytowane 7 Lipca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek l Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 APF tak jak pisal Darek byłby idealny ale nie znam jego wysokosci niestety Cytuj UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP 130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060 oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200 wystartowało Nasze Przejściowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Landryn Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 APF ma max 60cm plus musisz doliczyc miejsce nad kubkiem wiec ok 5cm w szafce Ci braknie na niego Cytuj 200l w systemie (160+40), 4x24 t5, 2xjvp101,NJ1200,30kg LR,7kg LS, odpieniek by sebastek AB2000/1 start 08.04.2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach