Gienek Zgłoś Napisano 14 Lipca 2011 Witam. Jak w temacie, zaczynam powoli dłubać reaktor wapnia, natrafiłem na dwukomorowe reaktory. Z pierwszą komorą nie mam problemu, ale czym zasypuje się tą drugą komorę, wyczytałem jedynie, że pomaga dodatkowo stabilizować ph. Z góry dzięki za jakiekolwiek info Pozdrawiam Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemon Zgłoś Napisano 14 Lipca 2011 np. grysem koralowym, najlepiej takim który rozpuszcza się w niższym ph niż to które jest w reaktorze głównym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 14 Lipca 2011 a widzisz, wilekie dzięki. Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 17 Lipca 2011 Jak tam reaktorek ?? Wydłubałeś już ?? Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemon Zgłoś Napisano 17 Lipca 2011 a może zrobisz 3 komorowy? Pierwszy na zasyp koralowy, drugi taki sam tylko mniejszy mniejszy o np. 2/3 na zasyp magnezowy, trzeci na sam zasyp? To powinno ułatwić obsługę. Każda sól ma inne parametry i wyrównanie ich za pomocą reaktora jest ... delikatnie mówiąc trudne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach