Skocz do zawartości
Swirlej2

Zajelem sie budowa ZeoVit Filtra

Rekomendowane odpowiedzi

Ojciec :) pamietam spoko , roboty mam w gromy , nawet nie mam czasu myslec :) odezwe sie badz pewny :)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie, czekam, spoko przynajmniej kasę nazbieram i może butlę kupię. Dziś odpaliłem nitrareduktor przerobiony z reaktora AM (bo jakoś nie przypadł mi - nawet go nie odpaliłem), jedni krytykują drudzy chwalą, poeksperymentuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miejsca na sprzęt mam w cholerę bo akwa jest w pokoju dzieci a osprzęt w piwnicy.8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodzenia z otworami. Trzeba je męczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swirlej,

Ty chyba nie masz innych zajec w zyciu :)

Ja tez sam dysponuje wlasnym czasem, ale .... cholera, Ty to masz tempo produkcji.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dosyc na dzisiaj;) plytka o grubosci 10 mm , trzeba dosyc szybko wiercic zeby nie topilo , wczesniej mroze plytke w lodowie :)( nie jest to calkiem proste w tak grubej plytce :])

Ps; Panoramiczny , hehe jakie tam tempo , musze skonczyc jeszcze kilka maszynek , ktore zaczelem i stoja :) no ale kazdy ma swoja metode majsterkowania , ja zeby sie nie zanudzic i zeby mi sie to nie znudzilo nigdy:D nie robie jednej maszynki do konca tylko miedzyczasie koncze poprzednie ktore zaczelem i tak na przemian coby sobie urozmaicic :)

Po zatym to dosyc szybko idzie , dluzej zajmuje czekanie na czesci jak zrobienie takiej czy innej maszynki :/

pozdr..

Ps; Wlasciwie to ja na wszystko znajduje czas bo jestem szybki bil , taka tez mam ksywke .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swirlej2 :

plytka o grubosci 10 mm , trzeba dosyc szybko wiercic zeby nie topilo , wczesniej mroze plytke w lodowie :)

A spirytusem (denaturatem ew. spirytus tech.) polewac?

Szybko paruje i duzo ciepla odbiera.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polewam woda , mroze tez plytke , ale w sumie bez potrzeby , wystarczy polewac woda .

Otworki ktore widzisz sa male 3 mm wiertelko , aparat wylapal te zadziory , ktorych golym okiem wogole nie widac .

Pokaze moze jutro oszlifowane , gotowe cale sitko .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy denaturacie to siwrowi ani ta maska z 2 wojny nie pomoże :)

"______________________ Akwarium 590l; obieg deltec HLP5250; cyrkulacja Tunze Turbelle Stream kit TS07, MJ 1200; Deltec APF600; 2x HQI 150W, 3 x T8 40W;Mieszacz DIY; NR1000; RO+DI; dolewka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:):):):)

Za chwilke wam pokaze jak to wyglonda po oszlifowaniu :) nie trzeba denaturatow ani nic wiecej .

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam ... jak on Polak z krwi i kosci to mu zadne opary alkoholu nigdy nie zaszkodza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[white]wypolerowalem troche te otworki , ale jeszcze tam tych zadziorkow troche pozostalo ... zreszta komu tam sie chce w to bawic ?:) chyba ze pokazowka :) tak to sie przysypie ZeoVitem i ma dzialac :) zreszta tego nie widac i tak , aparat to tylko taki zlodziej , wszystko wylapie .

nima zdjec , server padochnou :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten model ZeoVit Filtra jest super , bo sie rura nigdy nie porysuje i wymiana wkladu przebiega w sposob bardzo elegancki :)

Ps;a wiecie moze co dodaja naprzykald do czarnej plexy ? bo czarna to sie juz inaczej wierci , odpryskuje skubana :]

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zbyszek wiec bedziesz prowadzil baniak wlasnie na tej metodzie?

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz jestem ciekawy tego baniaka :):):)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porysować się nie porysuje ale i tak zarośnie syfiastymi glonami, robalami etc. po latach używania. Np. jak patrzę na swój odpieniacz to chciałbym aby był z czarnego akrylu. Żyłbym spokojniej nie widząc tych kilogramów glonów wapiennych zalęgających grubo na ściankach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porysuje sie i to strasznie od tego szurania z gory na dol , w tym ktory ja zrobilem sie nic nie porysuje poniewaz tam jest rura w rurze to raz a po drugie wymiana wkladu jest o wiele przyjemniejsza robota :)

7502.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracajac do wiercenia otworkow w plytce plexi , to sa oczywiscie specjalne wiertla tytanowe czy inne jakies tam Vanadium ta zwykla stal HSS to sie szybko przegrzewa , topi plytke i nie ladnie to wyglonda jak sie nie chlodzi polewajac naprzyklad woda .

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.