domator1 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Chciałbym opowiedzieć moją mała anegdotę która przytrafiła mi się na urlopie w Karpaczu. W końcu nadeszła upragniona sobota . Spakowaliśmy z żoną walizki i z soboty na niedziele ruszyliśmy w trasę w godzinach południowych dojechaliśmy do Karpacz ( w trakcie jazdy nic specjalnego sie nie stało ) pierwsze godziny pobytu spędziliśmy głownie na odpoczynku po podróży i zwiedzaniu pobliskiej okolicy Nadeszła noc wiec poszliśmy spać. jak wiadomo na urlopie czas snu jest nieograniczony i poranne wstawanie jest niewskazane Nadszedł poniedziałek (16-07-2011) była bardzo wczesna godzina 8:30 gdy do drzwi zapukał właściciel z szokująca wiadomością: """"ktoś panu gwizdnął obie tablice rejestracyjne""""" Człowiek szczęśliwy cieszący się urlopem ni z tego ni z owego dostaje jakby trampkiem w py..........k powiem ze lepsze było to niż budzik Choć czasy wojska dawno minęły w pięć minut byłem gotowy do wyjścia Po oglądnięciu miejsca zdarzenia stwierdziłem ze to prawda części plastikowe oblamówki tablic rejestracyjnych tył i przód leżały na ziemi Po chwilowej rozmowie z właścicielem posesji zadzwoniłem na 112 gdzie mnie przekierowali na komisariat policji w Karpaczu Podczas dokonywania zgłoszenia kradzieży moich tablic usłyszałem w telefonie ze powinienem zamiast kradzieży zgłosić zagubienie bardzo mnie to zaskoczyło i zirytowało bo moim zdaniem jest bardzo duża różnica miedzy kradzieżą a zagubieniem ( można zgubić jedna a nie dwie naraz ) Utrzymałem wersję ze jednak mi skradziono i poprosiłem o podjechanie jakiegokolwiek patrolu na wskazany adres aby dokonali zabezpieczenia miejsca zdarzenia oraz pobrania jakichkolwiek odcisków palców Policja odmówiła przyjazdy na miejsce i kazała mi się samemu zgłosić na komendę i znowu mnie to zirytowało Wróciłem do pokoju wziąłem w ręce aparat fotograficzny po czym udałem się przed auto gdzie sam zrobiłem kilka fotek miejsca zdarzenia które zamierzałem pokazać policji jako dowód po czym wsiadłem w samochód i pojechałem na komendę Oczywiście jak to na komisariacie bywa musiałem odczekać swoje wreszcie zostałem zaproszony do pokoju gdzie od razu mi zwrócono uwagę na temat mojej sprzeczki telefonicznej ( kradzież - zagubienie) Podczas spisywania moich wyjaśnień usłyszałem ze turyści dość kradną paliwo na stacji paliw a potem zgłaszają kradzież lub zagubienie tablic prawdę mówiąc za czołem się śmiać i zirytowałem policjanta:))) Wtedy dotarło do niego za mówię prawdę odniosłem wrażenie ze zdjęcia które otrzymał nie były mu na rękę ale przyjął je jako dowód Na koniec mojej wizyty w komisariacie poprosiłem o dokument potwierdzający moje zgłoszenie kradzieży tablic ku mojemu zdziwieniu usłyszałem ze muszę zapłacić za niego śmieszne pieniądze 17 zł usłyszawszy takiego newsa znów się zaśmiałem ( nie dość ze jestem poszkodowany to muszę płacić) Zostałem poinformowany ze mogę wyciąć sobie z kartonu prostokąty wypisać na nich numery moje rejestracyjne i tak nimi jeżdzić do czasu uzyskania nowych tablic Jeśli ktoś to czyta a zna się na prawie byłbym wdzięczny o komentarz w tej sprawie PS. Z tego co wiem w Tarnowie takich opłat się nie pobiera i nie robi się problemu z wydaniem jakichkolwiek druków Oczywiscie aby zakonczyć moje małe opowiadanie informuje ze postanowiłem z moja zona dalej kontynuować wypoczynek Pozdrawiam Andrzej Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Ręce opadają. Dla nich to strata czasu bo sprawcy i tak nie wykryją a po sezonie sprawa zostanie umorzona... Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Pragne powitac kolege w moim rejonie tutejsza policja jeszcze nie raz cie zaskoczy a temat znikajacych tablic jest niestety u nas dosc powszechny... samochodow z reszta takze pozdrawiam lukasz Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Nie chcę nikogo usprawiedliwiać (żeby nie było, że bronię swoich ), ale co do przyjazdu na miejsce kradzieży tablic rejestracyjnych to jest to zbędne. Praktycznie zabezpieczenie jakichkolwiek śladów przy TEGO TUPU kradzieży jest bliskie 0 lub zerowe. Nie jest to przestępstwem, a wykroczeniem choć nie umniejsza to zdarzeniu jakie Cię spotkało. Co do wydania potwierdzenia zgłoszenia, hm....u nas jest bezpłatne. Może otrzymałeś jakiś znaczek czy coś....?? Nie wiem. Kradzieże tablic rejestracyjnych to masakra, giną na potęgę choć niektóre osoby "cwanie" zgłaszają kradzież bo zagubiły jedną i myślą, że zgłoszenie kradzieży = wydaniu bezpłatnie tablicy, a tu są w błędzie. Moja rada, zrób jakiekolwiek tablice rejestracyjne, takie aby były widoczne. Do dowodu rej. włóż potwierdzenie, abyś nie zapomniał i po zatrzymaniu do kontroli okazuj. Nikt nie wlepi Ci mandatu. Na "usprawiedliwienie niebieskich". W każdej pracy zdarzają się różni ludzie, nie jestem zwolennikiem szufladkowania. pozdrawiam i życzę udanego urlopu Karpacz.....ach świetnie miejsce na wakacje - choć byłem już tam 5 razy, teraz czas na Zakopane :thumbsup: Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 mi też kiedyś zaje... tzn ukradli ale jedną sztukę, jak wyrobiłem nowe to pojechałem do znajomego i przynitowałem tak że nawet jak sprzedawałem furę to nowy właściciel męczył się pół godziny żeby je wyrwać PozdrT Cytuj zbiornik 90x42x45+sump; odpieniacz Deltec APH525; oświetlenie T5:2x39W+ 90W LED; wystartowało 11.08.2009; moja wiedza dojrzewa razem z akwarium MOJE AKWA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Najlepszy sposób na złodziei . Sam mam przykręcone i raczej łajzom nie chce się odkręcać , a ramki, które są w sprzedaży to wg mnie...... pozdro Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Przyjacielu to cie trafiło jak wrócisz to się odezwij Mrówa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekwsm Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Witajcie, Kiedyś oglądałem program na turbo tefałenie i mówili ze za takie kartoniki z nr rej grozi sprawa karna - jest to podrobienia tablic Prawda jest taka ze to jeden z miliona absurdów naszego prawa i chęci pomocy rodakowi. Yh za trzy tyg urlop :/ Pozdrawiam Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Witam !! Powiem szczerze, że ten Policjant co Ci powiedział żebyś zrobił sobie tablice rejestracyjną z papieru to KRETYN według mnie Według przepisów obowiązujących w Polsce , każde tab.rej. bez znaków homologacyjnych to nie są tablice lecz papier - istna CEPELIA W tym przypadku poruszanie sie na takich tab. skutkuje mandatem karnym w kwocie od 50 do 500 zł. z art. 94 par.2 KW kierowania pojazdem niedopuszczonym do ruchu Nie wiem na jakiej podstawie zawołał 17zł. i nie wiem za co zapłaciłeś - czegoś takiego nie ma w naszym prawie a na pewno PRD, żadne takie karteczki wypisane że tab. zostały skradzione nie dopuszczają do ruchu nawet jakby podbił to sam komendant główny !!! Z autopsji wiem, że jeśli zgłosiłeś kradzież dwóch tab. rej to najlepiej będzie jeśli oddasz dowód rejestracyjny wystawcy i wyrobisz sobie nowe Ja wiem, że to są może koszty, lecz zobaczysz jak zatrzymają Cie w Europie a po sprawdzeniu w bazie okaże się że posiadasz kradzione tab. - gęste tłumaczenie : jak po co dlaczego i takie tam !! Jeśli będziesz miał jakiekolwiek pytania to proszę na priv. to wytłumaczę !!! Pozdrawiam rafi (RD) Cytuj AKWARIUM - ok.650litrów w obiegu !!! ZBIORNIK ZALANY !!! START 07.11.2012r. Akwarium 150x65x60+sump 80x40x45, LR 60kg., odpieniacz mBK200, obieg NJ6000, lampa LED PS Phobos, i takie tam .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Też przynitowałem swoje więc złodziej pewnie odpuści sobie i weźmie obok.Co do tablic z kartonu to też wydaje mi się śmieszne i nieprawdopodobne by tak można zrobić.Myślę,że zadzwoniłbym drabinkę wyżej od tego gliniarza. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 Wysłać do tego ofermy na posterunku ekipę TVNu, a niech ma chłop swoje pięć minut i się wytłumaczy ze swojego braku wiedzy i wyciągania pieniędzy od poszkodowanych. Wracając do papierowych tablic najlepsze są z tektury, nie rozpadną się tak szybko. Ave POLICJA Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) Jak to mówię - nieznajomość prawa szkodzi !!! Dziwie się tylko Policjantowi, że jakieś brednie wymyśla ! Jeśli nie jest czegoś pewien powinien się dopytać !! Nie było by problemów Pozdrawiam rafi (RD) Edytowane 20 Lipca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj AKWARIUM - ok.650litrów w obiegu !!! ZBIORNIK ZALANY !!! START 07.11.2012r. Akwarium 150x65x60+sump 80x40x45, LR 60kg., odpieniacz mBK200, obieg NJ6000, lampa LED PS Phobos, i takie tam .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domator1 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) w celu sprostowania w dniu w którym zgłaszałem kradzież ni zdążyli wypełnić wszystkich jakiś tam dokumentów a ja im nie zapłaciłem i nie wiem czy zapłacę chyba ze pokarzą cennik i wystawią fakturę albo paragon a tymczasem na razie łazimy się po szlakach pozdrawiam andrzej Edytowane 20 Lipca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 rafi szkoda tylko że ta nieznajomość prawa szkodzi nie temu panu z za biurka bo to on przede wszystkim ma znać zasady postępowania w każdej sprawie, ale szkodzi petentowi i miej tu zaufanie do policji jak sami nie wiedza co czynią. domator1 spokojnego wypoczynku bez nerw, a u mnie nieźle grzmi i błyska. Pozdro Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domator1 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2011 domator1 spokojnego wypoczynku bez nerw, a u mnie nieźle grzmi i błyska. Pozdro nie wiem czy można to pisać ale leżę sobie w lewej trzymam piwo a prawą klepię w klawiaturę Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domator1 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 Dziś jeszcze raz udałem się na komisariat w sprawie wypisania potwierdzenia kradzieży i znowu usłyszałem o płatności 17 zł. Grzecznie poprosiłem o okazanie cennika i wypisani mi rachunku. Osoba pełniąca dyżur była zaskoczona wiec poprosiła komendanta do dalszej rozmowy ze mną O dziwo komendant był bardzo miły jak usłyszał ze moją sprawę konsultowałem z tarnowską policją ( i muszę przyznać ze info jakie otrzymałem od was wszystkich także pomogły ) Okazało się ze moje 17 zł trafi do urzędu miasta w Karpaczu na podstawie ustawy cytuję: KPA artykuł 218 paragraf 1 Ustawa z dnia 16 listopad 2006 opłata skarbowa dziennik ustaw 225 paragraf 1635 z późniejszymi zmianami niestety musiałem zapłacić. i zaświadczenie otrzymałem. a jeszcze byłbym zapomniał że ze ust pana komendanta usłyszałem ze wszystkie komendy policyjne które tego typu opłat nie pobierają są zacofane ( jakby nie patrzyć pięć lat ) dodatkowo dowiedziałem się ze przebywam w rejonie turystycznym w którym kradzież tablic oraz aut jest nagminna pozdrawiam szczęśliwy wczasowicz Andrzej Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 ... dodatkowo dowiedziałem się ze przebywam w rejonie turystycznym w którym kradzież tablic oraz aut jest nagminna pozdrawiam szczęśliwy wczasowicz Andrzej Kurcze, przykro że Cię to spotkało... zwłaszcza w czasie planowanego wypoczynku. jeszcze kilka takich "wspomnień" z urlopów i założymy temat, gdzie nie jeździć/gdzie uważać, tak ku przestrodze Cytuj 130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060 oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200 wystartowało Nasze Przejściowe... SPRZEDAM: -akwarium 100x70x55, sump, stelaż, hydraulikę; -lampa DIY 2x150W HQI + żarniki Reeflux; -lampa DIY 8x T5 39W -OR 3500 LINK DO TARGOWISKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domator1 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 jest to nawet dobry pomysł bo niby każdy jest obcy dla siebie ale łączy nas wspólne hobby ))))) Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 jest to nawet dobry pomysł bo niby każdy jest obcy dla siebie ale łączy nas wspólne hobby ))))) masz rację ale hasło o "nagminnej kradzieży" tablic w tym rejonie mnie wystraszyło. wielka szkoda, że dowiadujemy sie o tym od Ciebie, po Twoich doświadczeniach. a jeśli jest więcej taki miejsc??? Ha, tablice przyspawać to jedno, ale wiedzieć, gdzie szczególnie się pilnować to "insza inszość" Cytuj 130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060 oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200 wystartowało Nasze Przejściowe... SPRZEDAM: -akwarium 100x70x55, sump, stelaż, hydraulikę; -lampa DIY 2x150W HQI + żarniki Reeflux; -lampa DIY 8x T5 39W -OR 3500 LINK DO TARGOWISKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 Dziś jeszcze raz udałem się na komisariat w sprawie wypisania potwierdzenia kradzieży i znowu usłyszałem o płatności 17 zł. Grzecznie poprosiłem o okazanie cennika i wypisani mi rachunku. Osoba pełniąca dyżur była zaskoczona wiec poprosiła komendanta do dalszej rozmowy ze mną O dziwo komendant był bardzo miły jak usłyszał ze moją sprawę konsultowałem z tarnowską policją ( i muszę przyznać ze info jakie otrzymałem od was wszystkich także pomogły ) Okazało się ze moje 17 zł trafi do urzędu miasta w Karpaczu na podstawie ustawy cytuję: KPA artykuł 218 paragraf 1 Ustawa z dnia 16 listopad 2006 opłata skarbowa dziennik ustaw 225 paragraf 1635 z późniejszymi zmianami niestety musiałem zapłacić. i zaświadczenie otrzymałem. a jeszcze byłbym zapomniał że ze ust pana komendanta usłyszałem ze wszystkie komendy policyjne które tego typu opłat nie pobierają są zacofane ( jakby nie patrzyć pięć lat ) dodatkowo dowiedziałem się ze przebywam w rejonie turystycznym w którym kradzież tablic oraz aut jest nagminna pozdrawiam szczęśliwy wczasowicz Andrzej Powiem tak !!! Szukają co niektórzy pieniędzy !!! U mnie tak nie ma !!!! Lecz na resztę musisz uważać, tak jak pisałem na priv !!! Pozdrawiam rafi (RD) Cytuj AKWARIUM - ok.650litrów w obiegu !!! ZBIORNIK ZALANY !!! START 07.11.2012r. Akwarium 150x65x60+sump 80x40x45, LR 60kg., odpieniacz mBK200, obieg NJ6000, lampa LED PS Phobos, i takie tam .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domator1 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Szukają co niektórzy pieniędzy !!! powiem ze tez mam takie odczucie a tym bardziej ze jest to rejon turystyczny i jak sami powiedzieli mają dużo takich zgłoszeń więc i dużo zarobku za wypis dokumentów 17 zł 17zł 17zł 17zł i tak dalej :lol: :lol: @domator1, musisz robić spację pomiędzy emotkami, by było widać co chcesz pokazać Edytowane 20 Lipca 2011 przez nika (wyświetl historię edycji) Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 Nowoczesne a jakże miasto Karpacz zarabia na okradanych wczasowiczach w imię przepisów ? Dziękuję nie jadę. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 21 Lipca 2011 Kiedyś w Karpaczu właściciel pensjonatu Królowa Śniegu sprzedał mi zdezelowane auto i mam z tym regionem niemiłe wspomnienie. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UNSU Zgłoś Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) siema, przykra sprawa, ja ze swojej strony dodam że to bardzo duże utrudnienie gdy "giną" tablice pojazd automatycznie trafia do bazy pojazdów skradzionych i sa potem problemy z ewentualną spredażą, przy tym 17 zł to jakieś śmiechy - lepiej pogadaj tam na komędzie w tej sprawie pozdro Edytowane 21 Lipca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domator1 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2011 witam. no cóż jest już poniedziałek urlop zakończony powrót z Karpacz aż bardzo przepisowy nowe tablice też już wiszą a nawet dodam ze sam będę miał problem żeby je kiedyś ściągnąć życzę wszystkim do końca wakacji miłego urlopu :yes i oczywiście bez dodatkowych przygód dziękuję kolegom da pomoc i rady które mi się przydała :czapki z głów:) :czapki z głów:) :czapki z głów:) pozdrawiam Andrzej Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach