Skocz do zawartości
Gość buczi82

Pajaki i inne owady...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość buczi82

Czy ktos kiedys probowal wrzucic pajaka, muche lub innego owada do akwa ????

Ja przed chwilka zauwazylem na scianie pajaka tego z dlugimi nogami, nie wiem jak sie nazywa, wrzucilem go do akwa... po chwili zaczal tonac, nie minelo pare sekund, blazenek go chapnal i schowal w ukwiale, mialem nagrac na kamerze, ale nie zdazylem... teraz pytanie, czy taki pajak moze cos naszkodzic w akwa, czy ryba lub ukwial, koral moze pasc od tego, czy ktos kiedys probowal czegos takiego ???

a pajak to bedzie ten, znalazlem na necie :p

Nika masakra szybka jestes hihi

Edytowane przez buczi82
pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie pająki mają jad ,jeden silny,inny nie. Jeśli lubisz eksperymenty to teraz obserwuj ukwiała :) a następnym razem wrzuć osę ,będzie ciekawie :)

cyt:"Niech nikogo nie zwiedzie niepozorny wygląd tego stworzenia. Dysponuje on silnym jadem i jest w stanie pokonać nawet tak silnego przeciwnika, jak duży pająk z rodziny lejkowcowatych-kątnik domowy." żródło :http://www.bestiae.pl/index.php/opisy-araneomorphae/pholcidae/179-pholcus-phalangioides-nasosznik-trz

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno temu, kiedy w akwarium pływały wyrośnięte devario malabarskie, to regularnie im rodzice wrzucali ubite osy, muchy i różne tam, rybkom smakooooowało :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście jak miałem słodkie zauważyłem jak wpadła mucha do wody po chwili skalar ją zjadł z przyjemnością,czasem podrzucałem muchę jak upolował zawsze w chwilę była zjadana:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

ja jak mialem slodkie to tez karmilem i to nie tylko owadami, moje pielegnice pawie oko wcinaly mielonke z puszki i to z reki hehe mi bardziej chodzi jaki wplyw beda mialy te owady na morskie ??? takie jak pajaki, muchy, osy itp itd ??? w koncu swiezy zywy pokarm hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.