J@cekWro Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, Trochę przerósł mi już Sarco i osiąga wymiary średniej pizzy ... jakieś pomysły co z nim zrobić ? Kroić, dzielić na kawałki, macie jakieś sensowne propozycje ? Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Najnormalniej w świecie można go "podzielić" - pociąć na mniejsze kawałki. Nic mu nie będzie Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 przetnij na 4-50 czesci, albo wystaw całość na targowisko Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUPNIK_18 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Podziel go na kilka części i oddaj za free początkującym... ja bym tak zrobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 O zarabianiu na Sarco nawet nie myślałem generalnie jeszcze żadnego miękkiego nie sprzedałem tylko rozdawałem nie chce mi się też bawić w wysyłki ... kwestia jak ciąć ... jest jakaś reguła czy jak leci, w sensie jak mi pasuje żeby błazny miały jeszcze w czym siedzieć ? Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Na sarco kokosów nie zbijesz Sprawdz zapotrzebowanie kolegów (wielkosc) a sobie utnij tyle ile Ci trzeba. Sarco zawinie sie wkoło ponownie, urosnie mu noga z czasem jesli go skrócisz. A jak ciąć? im mniej "zmasakrujesz" tym szybciej pozbiera sie do kupy kazdy kawałek. Odrośnie nawet z uciętej nogi przy skale. Pozdro Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez luft pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Ważne aby pamiętać że przy drastycznym dzieleniu czy cięciu takiego korala uwolnisz do wody mnóstwo toksyn. Dlatego tez podkręć odpieniacz na mokrą pianę, wstaw węgiel aktywowany, po cięciu korala wypłucz go w wiaderku z wodą z podmiany (jeżeli będziesz kleił czy w inny sposób mocował korala to tez przepłucz go w solance poza zbiornikiem) W drastycznych przypadkach po cięciu dużego Sarcopyhona możesz wyjąć wiele zbielałych delikatniejszych SPSów a te widać że zaczynają ładnie rosnąć. Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach