Skocz do zawartości
Gość Leon

OR 2500 końcówka wylotu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Leon

...oryginalnej która powinna być w zestawie niestety nie dostałem a że kupowałem na odległość to nie mogłem sprawdzić a sprzedawca nie poinformował. Na chwilę obecną pompa leży bezużyteczna a potrzebuję odpalić.

AQUAMEDIC-OCEAN-RUNNER-3500-PARTS.JPG

potrzebuję części lub zamienniki dla 15-18. Jakieś pomysły czym zastąpić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego bierz pompę i do najbliższego sklepu hydraulicznego lub coś w rodzaju castoramy tam dopasujesz coś bez problemu

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Leon

Na tyle jestem sprytny, żeby na to wpasć :)

Objechałem z pompą ostatnio całą moją wiochę, wszystkie sklepy z hydrauliką, wszystkie castosramy itp.

Rozmawiałem z miejscowymi magikami od rurek i nic nie byli mi w stanie zaproponować a tym bardziej wymyslić bo to akurat ponad ich siły.

Wcisnięty gumowy wąż rozwiązał tymczasowo problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego nie mowiłem ze bedzie łatwo to jest troche nie typowy gwint z drobnym zwojem ale raczej powinien byc w sklepach lub bierz pompe do tokarza on ma grzebien sprawdzi gwint i dorobi jaki trzeba za flache. B)

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Leon

kolego nie mowiłem ze bedzie łatwo to jest troche nie typowy gwint z drobnym zwojem ale raczej powinien byc w sklepach lub bierz pompe do tokarza on ma grzebien sprawdzi gwint i dorobi jaki trzeba za flache. B)

Nie mieszkam w Polsce, tu się za flaszkę nie robi. Usługa o której piszesz by mnie kosztowała tyle ile zapłaciłem za tą pompę.

Byłem na tej stronie, wygląda na to, że mają. Nie wysyłają paczek do Irlandii. Dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do swojej or3500 w B&Q kupilem te koncowki z wyjsciami na trzy rozne rozmiary weza i szybkozlaczka 25mm. Szuaj w dziale ogrodniczym :) wszystko jest :)

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Leon

Też mam OR3500 (jako obiegówkę), nie ma gwintu i wystarczyło wcisnąć rurkę 1".

Sprawdzałem w B&Q i nie było nic co by pasowało do OR2500 ani w dziale z hydrauliką ani w ogrodniczym.

Jakbyś znalazł na stronie B&Q te końcówki to podeślij mi linka proszę bo mi się nie udało.

Równie dobrze mógłbym oszlifować gwint, poszerzyć otwór do 20mm i wcisnąć rurkę 20mm - tylko taką modyfikację bym rozważał jako ostateczność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.