Skocz do zawartości

Historia edycji

Jacek56

Jacek56

6 godzin temu, elespero napisał:

Jacku mam pytanie. 

Jak przygotowujesz węgiel? 

Moczę przez 24h w RO/DI, płuczę aby się pozbyć czarnego pyłu, wsadzam do podkolanówki żony i  do filtr KZ. 

3 godziny temu, norbi2222 napisał:

Cześć Jacek. Już kilka miesięcy wiszą belki Orphek-a nad Twoim akwarium, widzisz jakiś efekt we wzroście i wybarwienu koralowców? Zastanawiam się, czy w przyszłym projekcie 160/100/60 dodać po bokach lampy  10 T5 80W po jednym niebieskim Orphek-u.

Wcześniejsze moje próby z ledami skutecznie mnie zniechęciły do tego typu oświetleni, a teraz rano, wieczorem oglądam akwarium i robię WOW. Nie wiem którą Ci polecić, ja mam blue i UV. Generalnie skróciłem świecenie mojej baterii świetlówek o 2h.

32507632117_8d802d517e_z.jpg

Jacek56

Jacek56

6 godzin temu, elespero napisał:

Jacku mam pytanie. 

Jak przygotowujesz węgiel? 

Moczę przez 24h w RO/DI, płuczę aby się pozbyć czarnego pyłu, wsadzam do podkolanówki żony i  do filtr KZ. 

2 godziny temu, norbi2222 napisał:

Cześć Jacek. Już kilka miesięcy wiszą belki Orphek-a nad Twoim akwarium, widzisz jakiś efekt we wzroście i wybarwienu koralowców? Zastanawiam się, czy w przyszłym projekcie 160/100/60 dodać po bokach lampy  10 T5 80W po jednym niebieskim Orphek-u.

Wcześniejsze moje próby z ledami skutecznie mnie zniechęciły do tego typu oświetleni, a teraz rano, wieczorem oglądam akwarium i robię WOW. Nie wiem którą Ci polecić, ja mam blue i UV.

32507632117_8d802d517e_z.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.