18 minut temu, Many 1974 napisał:Dla mnie białka, tłuszcze, węglowodany, aminokwasy, witaminy, jony pierwiastków = pożywienie, i nie rozumie o co Ci chodzi i do czego zmierzasz. Przecież one wszystkie są trawione w ten sam sposób, tylko przy użyciu innych enzymów.
Natomiast niepotrzebnym wtrąceniem były Twoje wypowiedzi i pytania, skoro chciałeś tylko porozmawiać jak działa odpieniacz w biednych w korale i zarazem przerybionych zbiornikach.
Co do moich odpowiedzi jak byś nie zauważył, zostały napisane w formie odpowiedzi na Jacka pytania, i nie rozpisywałem się niepotrzebnie.
A na koniec napisałem co o tym myślę, przecież nie będę w punkcie 2 i 3 pisał tego samego, tylko dlatego że punkty te są ze sobą ściśle powiązane.
Dlatego, że punkt 2 jest zbyt dużym uogólnieniem, chyba że twierdzisz, że nadmiar białek czy mówiąc jeszcze inaczej - nadmiar materii organicznej w zbiorniku jest zawsze pożądany i nie ma potrzeby usuwania jej ze zbiornika (różnymi metodami). Punkt 2 wyklucza się sam - bo to nie zawsze jest "nie trzeba ale wolna wola". Ale oczywiście możesz uważać całkowicie odmiennie. Co się stanie jeśli do zbiornika wleję litr aminokwasów ? Korale się ucieszą bo uwielbiają białka ?