Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

18 minut temu, Many 1974 napisał:

Dla mnie białka, tłuszcze, węglowodany, aminokwasy, witaminy, jony pierwiastków = pożywienie,  i nie rozumie o co Ci chodzi i do czego zmierzasz. Przecież one wszystkie są trawione w ten sam sposób, tylko przy użyciu innych enzymów.

Natomiast niepotrzebnym wtrąceniem były Twoje wypowiedzi i pytania, skoro chciałeś tylko porozmawiać jak działa odpieniacz w biednych w korale i zarazem przerybionych zbiornikach.

Co do moich odpowiedzi jak byś nie zauważył, zostały napisane w formie odpowiedzi na Jacka pytania, i nie rozpisywałem się niepotrzebnie.

A na koniec napisałem co o tym myślę, przecież nie będę w punkcie 2 i 3 pisał tego samego, tylko dlatego że punkty te są ze sobą ściśle powiązane.

Dlatego, że punkt 2 jest  zbyt dużym uogólnieniem, chyba że twierdzisz, że nadmiar białek czy mówiąc jeszcze inaczej - nadmiar materii organicznej w zbiorniku jest zawsze pożądany i nie ma potrzeby usuwania jej ze zbiornika (różnymi metodami).  Punkt 2 wyklucza się sam - bo to  nie zawsze jest "nie trzeba ale wolna wola". Ale oczywiście możesz uważać całkowicie odmiennie. Co się stanie jeśli do zbiornika wleję litr aminokwasów ? Korale się ucieszą bo uwielbiają białka ?

VDR

VDR

13 minut temu, Many 1974 napisał:

Dla mnie białka, tłuszcze, węglowodany, aminokwasy, witaminy, jony pierwiastków = pożywienie,  i nie rozumie o co Ci chodzi i do czego zmierzasz. Przecież one wszystkie są trawione w ten sam sposób, tylko przy użyciu innych enzymów.

Natomiast niepotrzebnym wtrąceniem były Twoje wypowiedzi i pytania, skoro chciałeś tylko porozmawiać jak działa odpieniacz w biednych w korale i zarazem przerybionych zbiornikach.

Co do moich odpowiedzi jak byś nie zauważył, zostały napisane w formie odpowiedzi na Jacka pytania, i nie rozpisywałem się niepotrzebnie.

A na koniec napisałem co o tym myślę, przecież nie będę w punkcie 2 i 3 pisał tego samego, tylko dlatego że punkty te są ze sobą ściśle powiązane.

Dlatego, że punkt 2 jest  zbyt dużym uogólnieniem, chyba że twierdzisz, że nadmiar białek czy mówiąc jeszcze inaczej - nadmiar materii organicznej w zbiorniku jest zawsze pożądany i nie ma potrzeby usuwania jej ze zbiornika (różnymi metodami).  Punkt 2 wyklucza się sam - bo to  nie zawsze jest "nie trzeba ale wolna wola". Ale oczywiście możesz uważać całkowicie odmiennie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.