10 godzin temu, raphael_ napisał:Odziwo to to, że ma się lepiej niż z odpieniaczami, byłem widziałem, jest potęga! największy SPS-owy zbionik z koralami w tak świetnej kondycji jaki kiedykowliek widziałem, przócz rafy koralowej rzecz jasna Widzę Jacku że i zainteresowanie tym systemem jest powalające, to i dobrze, bo Twoja praktyczna wiedza jest bezcenna o czym się i Ja przekonałem, więc tak trzymaj i nie puszczaj z tonu bo stary Rafał mocno siedzi Ci na ogonie Sezon pada, odstawię drugie hobby do garazu i biorę się do roboty
Dzięki Rafał, problem w tym że to Ty mnie zdublowaleś i mnie poraz kolejny przeganiasz. Jest jeszcze wiele do nadrobienia w kwestii kolorów ale najważniejsze, że wszystko rośnie po moich eksperymentach z wodą wapienną.
Zawsze wszystkim powtarzam, warto jeździć na warsztaty akwarystyczne do Białki Tatrzańskiej i podpatrywać akwarium prekursora metody "bez".
3 godziny temu, katani napisał:Te glony to są celowo wprowadzone czy "sobie rosną"?
Oko
SauronaChelmona robi wrażenie.I jak się ma Mario? Korali nie rusza?
Glony same sobie wyrosły, według mnie są doskonałym wskaźnikiem i filtratorem parametrów wody. Dodają naturalnego uroku akwarium.
Chelmon wczoraj nie stronił od pozowania i przeszkadzał jak mógł mojej koleżance małżonce.
Mario ma się doskonale, pobiłem chyba rekord i mam 3 centropygi w systemie. Co do upodobań kulinarnych to trzeba poczekać jeszcze z rok i się okaże. Do tej pory Mario zachowuje się wzorcowo.
_IGP2131 by Jacek Kowalski, on Flickr