chodi Zgłoś Napisano 16 Września 2011 Witam Czy ktos probowal tego specyfiku? Jakie srodki bezpieczenstwa zostaly podjete? Jak sie skonczyla kuracja dla obsady ? Zebralem tak wiele sprzecznych informacji z zagranicznych portali, ze mam jeden z chyba najwiekszych dylematow przed soba od kiedy zajmuje sie morszczyna... Dac czy nie dac? :/ Pozdrawiam Lukasz Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 16 Września 2011 Nie dać. Wejdz na youtube i popatrz co sie dzieje z koralami po podaniu specyfiku. Toksyny slimaków po rozpuszczeniu stresują wszystko... Poza akwarium, w wodzie która pójdzie do kibla - jak najbardziej Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 16 Września 2011 Thomas widzialem wlasnie. Ale kurcze nie chce mi sie wierzyc ze mam tego az tyle w zbiorniku. Przygotowalem sie na spora podmiane + 3kg wegla ale nadal sie motam cholernie :/ nie mam mozliwosci zeby wszystko wyjac z akwarium bo jest tego za duzo... Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 16 Września 2011 wpusch psychodelic mandaryny U mnie "kończą" populacje. Szkoda akwa.. Swoją drogą, gdzie kupiłeś Flat worm Exit? W Polsce? Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 16 Września 2011 mieszkam w uk. Tutaj jest dostepny prawie wszedzie. Z naturalnych wrogow przerabiam aktualnie ostatki i nic sie nie tyka robali... :/ Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 16 Września 2011 macie jakis link do tego filmiku o flatworm exit.luknal bym... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 16 Września 2011 Flat worm Exit ale to nazwa preparatu nie robala http://www.google.pl/search?tbm=isch&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hl=pl&source=hp&biw=1024&bih=605&q=Flat+worm+Exit&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&oq=Flat+worm+Exit&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l0l1367l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 16 Września 2011 mi chodziło o to: Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpacy Zgłoś Napisano 17 Września 2011 ja wykończyłem wirki preparatem Zoolek-a CAPITOX co tydzień 4ml na 150L przez 3 tygodnie i nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych.Do dzisiaj mam spokój a było tego sporo! Cytuj 150L ,Koralia2, JVP-101 i JVP-100,Koralia Nano 1600, Odpieniacz onet z pompą Tunze Hydrofoamer Silence 9420.040, Dozownik DIY, Dolewka DIY, Oświetlenie DIY - 105 W Cree LED (White,Royal Blue,Red) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2014 w erybce mozna kupic z tego co widzialem mam zamiar przymiarke zrobic do tego bo tez mi sie pojawilo dziadostwo nie wiadomo skad ;/ Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2014 Dawno to bylo ale moge polecic z czystym sumieniem. Poszlo skutecznie i bez strat. Jednak nie odwazylbym sie zastosowac tego w zbiorniku zdominowanym przez wirki. Jest ich jakies 10razy wiecej niz nam sie zdaje. Ja zaczynalem od mandarynow, wargatkow i slimakow. Chemia poszla na koniec jako "cios ostateczny". udalo sie Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2014 chodi, z ryb co próbowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek-Ciechocinek Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 ma ktoś instrukcję stosowania w języku Polskim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 FLATWORM EXIT - 4 krople na 20l Wcześniej trzeba wyjąć wszystkie skarpety z węglem i innymi specyfikami. Efekty widać od razu. po około 45 minutach w toni pływa większość wirków. Z tego co pamiętam - trzymałem chyba około 4h - potem zrobiłem podmianę. Stosowałem 2 razy i u mnie nic złego się nie stało. Dałem też ciut większą dawkę. Moje poprzednie akwarium - to praktycznie same miękkie i lpsy. Te korale, które dałem radę wyjąć - kąpałem w roztworze. Najwięcej wirków miałem na sarco - nie rósł wogóle. Po kuracji w ciągu 2 tyg urósł 3krotnie Wcześniej próbowałem z mandarynami, hexatenią i niestety nic to nie dało. Po zastosowaniu tego preparatu był spokój. Oczywiście zdawałem sobie sprawę z tego, że to silny środek... i stosowałem go z pełną świadomością. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek-Ciechocinek Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 4 krople na 20 litrów zbiornika czy całego obiegu, rozumiem ze po 45 min wszystko znów wsadziłeś tj. węgiel i resztę specyfików ? Coś piszą ze 250g węgla na 100 litrów stosować Można ozon ? Bo mój baniak na ozonie idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 całego obiegu. Nie wiem czy można ozon... Wszystkie specyfiki wkładasz dopiero po podmianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 używałem ostatnio w akwarium szczepkowym. wirki dalej są..... a akry nie przeżyły nigdy więcej nie sięgnę po ten preparatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek-Ciechocinek Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 no i co tu zastosować jedni zachwalają inni odradzają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek-Ciechocinek Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Dzięki za odp. Działa idealnie! Strat ZERO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach