Skocz do zawartości
S_Y_N_E_K

Podlączenie HQI 400W problem- przy włączaniu wywala korki

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety ale nie znam się na tym za bardzo, jak możesz zapodaj link jak powinno być.

Pozdrawiam Dominik Grabowski

Cisza..........,ale.............
............jeszcze powrócę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób fotografie całości tego co masz zainstalowane. Podejrzewam, że w sumie masz wszystko tylko, że nienajlepiej podłączone. Rozumiem, że dysponujesz miernikiem "przejść" albo innym omomierzem? W przypadku HQI ważny jest sposób wykonania instalacji zasilającej żarnik. Przewody po między układem zapłonowym a lampą musz nie tylko mieć odpowiednią średnicę, ale i być odpowiednio zamocowane.

p.s.

Nie omieszkaj zrobić fotografii przewodów wychodzących z oprawy lampy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze do lampy nie mogą biec przewody tego typu jak na zdjęciu! A nie jak na fotografiach podłączenie do lampy na wielożyłowym przewodzie YLY, lub czymś wielce podobnym, gdyż wytrzymują one góra 2kV i to w mocnych "porywach".

Nie wiem może mam problem ze wzrokiem :p ale ja tam nie widzę przewodu YLY a raczej YDY :)

i nie ma on wpływu na problemy z HQI które występują u autora wątku.

d4de0a021b7dcb2f19d2db8c778d364fu426a393.png

Wreszcie zdymisjonowana.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywaliłem kondensator i jak na razie działa(tzn. 5 minut temu uruchomiłem to). Teraz pytanie do Was jakie powinny być przewody do podłączenia tego układu( jakieś mam, ale wolę nie ryzykować i mieć problem z głowy)?

HQI 400w to jest to;D

Pozdrawiam Dominik Grabowski

Cisza..........,ale.............
............jeszcze powrócę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym dał kabel o średnicy 1,5 i nic nie powinno go ruszyć, weź pod uwagę że nie jestem elektrykiem :)

Ciekaw jestem kiedy zamontujesz klimę lub chłodziarkę , to HQI troche będzie Ci grzało:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.