Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 można to łatwo sprawdzić Wszystkie krewetki na tym zdjeciu jedzą apitasie - wiem bo je wszystkie hoduję lub hodowałem i sprawdziłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imperator Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o metody typu strzykawka to są może dobre jak ktoś ma dwa kawałki skały w Reef-maxie, bo są baniaki, gdzie ręką nie sięgniesz i wtedy tylko naturalni killerzy. Cytuj *** Wspieraj polski przemysł to Twoje dzieci nie będą musiały emigrować za pracą do Chin *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czadol81 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 z mojego doswiadczenia - brzydal zalatwil wszystko co bylo widoczne teraz tylko w nocy mozna zobaczyc 2-3 sztuki, tak sie wycwanily ze w dzien juz sie nie pompuja ale one mi nie przeszkadzaja, jak beda sie rozsiewac to brzydal sobie z nimi poradzi bo caly czas obserwuje skaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 A jeśli skałę odwrócę tak aby ukwiał był pod spodem (miedzy piachem a skałą) bez dostępu światła, przygnieciony przez ok 1kg to zginie? Robił ktoś tak Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inkwizytor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 A jeśli skałę odwrócę tak aby ukwiał był pod spodem (miedzy piachem a skałą) bez dostępu światła, przygnieciony przez ok 1kg to zginie? Robił ktoś tak Nie radzę. Przygnieciony, może się porozdzielać, a wtedy to go dopiero będzie masa. A jak nie to, to po prostu sobie przejdzie z powrotem w miejsce, które będzie mu odpowiadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inkwizytor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja akurat miałem takie szczęście, bo miałem takiego jednego wielkiego i reszta była mała. Tego największego to po prostu wyciągnąłem na takim malutkim kawałku skały, bo akurat się do niej przyczepił resztę zjadła żądna pokarmu wundermannka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topielec Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 zastanawiam sie nad zakupem Lysmata kuekenthali - w koralach sa ladne duze sztuki po 50pln (ew. pozniej dorzuce jeszcze 2 wundermani). Mam naprawde spora plage - nawet kilka skal ktore moglem wyciagnalem i obskubalem z tych pasozytow ale dalej jest masakra - najwieksze maja juz srednice 6-7cm pytanie tylko jak bardzo kuekenthali gustuja w aipitasi? Tak jak pisałem - likwidują tylko małe sztuki. Takich kilku centymetrowych nie ruszą, ale będą skutecznie trzymać w ryzach to dziadostwo, a to już duży sukces. Cytuj Pozdrawiam, Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 dwie wurdemanni u mnie kontroluja aiptasie - nie widze ich w ogole ! Wiem gdzie jest jedna duza ale nie siegne by ja unieszkodliwic. Roze przeniosly sie do sumpa. W glownym nie maja checi do zycia ! Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 a u mnie ani krewetki nie dawały rady a było ich trochę ani brzydal od paru miesięcy bo raczej nie widzę aby znikały Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2012 a ja dzisiaj odessałem 15 sztuk odkurzaczem Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2012 a ja dzisiaj odessałem 15 sztuk odkurzaczem Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach