Skocz do zawartości
tomko

[S] Nano Rafa 45l by tomko – sprzedam całość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Do sprzedania całe akwarium ze sprzętem i zwierzętami. Akwa funkcjonowało przez ponad 2 lata bez większych problemów.

Całość wątku i ewolucja zbiornika do prześledzenia tu - CAŁY WĄTEK

Z perspektywy wydaje mi się, że jest to idealny litraż do rozpoczęcia przygody z morszczyną. Akwa aktualnie nie wymaga absolutnie żadnego dodatkowego wkładu, wszystko sprawne.

Osprzęt:

Cały setup do zobaczenia na końcu filmu -

Akwarium 35x35x38 cm ok. 45l.

Pokrywa:

DIY z wbudowanym oświetleniem 40W i systemem chłodzącym: stateczniki elektroniczne VosslohShwabe x 3, Gniazda dla świetlówek PC 2x11 + 1x18 Watt, 3 wiatraczki w tym jeden do chłodzenia elektroniki i 2 do kontrolowania temp. wody, świetlówki 3 miesięczne 2x NARVA Blue 11 W (trzonek G23) + 1 x NARVA Blue 2 18W (trzonek 2G11).

Filtracja:

Kaskada HBL 701 ze skimmerem i po niewielkiej modyfikacji usprawniającej filtrację + odpieniacz na kostkę DIY by tomko + pompka powietrza o wydajności ok. 300 l/h z potencjometrem, 2 wkłady filtracyjne z zapasem węgla aktywowanego (zostało na ok. 2 miesiące) i absorberem fosforanów (zapas na pół roku).

Cyrkulacja:

Hydor Koralia Nano + Hydor Koralia Nano 1600

Dolewka grawitacyjna.

Podium/stelaż drewniany o wysokości ok. 110 cm.

Dodatkowo akcesoria:

Zegary sterujące, zapas kostek, podstawowe testy, prochy do Ballinga na kilka miesięcy, termometr, czyścik, pokarmy, witaminy, bakterie.

Życie.

Wszystkie zwierzaki w doskonałej kondycji i w 100% zdrowe – poniżej fotki aktualnej obsady będącej przedmiotem sprzedaży.

post-9602-0-09062300-1318364831_thumb.jpg

post-9602-0-51387900-1318364836_thumb.jpg

Żywa skała ok. 8 kg, pięknie porośnięta koralowcami i glonami wapiennymi.

Żywy piach ok. 7 kg. – CaribSea Live Ocean.

Koralowce:

Grzybowieńce 4 gatunki tj. zielone, zielone pręgowane, wiśniowe, niebieskie ( patrz zdjęcie ).

Zoanthus 4 gatunki – w tym Eagle Eye ( patrz zdjęcie ).

Parazoanthus żółto-brunatne 2 kolonie.

Protopalythoa zielone 1 kolonia.

Clavularia zielona.

Euphylia paraancora 14-16 głów – najpiękniejszy koral wprowadzający mnóstwo ruchu w zbiorniku, dodatkowo bedący sypialnia dla Błazenków.

Montipora talerzowa zielona.

Ryby – mimo małych gabarytów zbiornika żyją ze sobą w prawie całkowitej zgodzie 

Babka Amblyeleotris steinitzi

Babka Cryptocentrus cincitus

Błazenek Amphiprion Percula

Błazenek Amphiprion Chryzogaster

Garbik Chrisyptera Parasema

Inne:

Rozgwiazda Archaster angulatus

Krewetka Lysmata amboinensis

2 Ślimaki turbo

Do sprzedaży w 2 opcjach tzn. wszystkie zwierzęta + sprzęt albo oddzielnie wszystkie zwierzęta a później cały osprzęt (oczywiście najpierw muszę znaleźć kupca na życie) – proszę nie pisać z innymi propozycjami zakupu poza wymienionymi powyżej.

Na terenie Krakowa mogę pomóc z transportem i logistyką przeprowadzki. Oczywiście służę też radą na początku restartu zbiornika u przyszłego właściciela.

Cena:

Całość tj. osprzęt + zwierzęta 1600 zł.

Życie: 1200 zł.

Osprzęt: 500 zł.

Nowe 400L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz podkreślam, że sprzedaje tylko i wyłącznie całę życie tj. całą zawartość zbiornika

a potem cały sprzęt albo wszystko jednorazowo.

Zbiornik działał u mnie ponad 2 lata więc jeszcze trochę może postać ;)

Nie odpisuje na wiadomość w stylu: interesuje mnie xxxxxxxxxx ile chcesz za to!

tomko

Nowe 400L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponawiam

Hejka - co sie stało TOMKO że sprzedajesz tak piękny baniaczek? Przemyśl to jeszcze ze miliard razy. Ja też miałem twardy orzech do zgryzienia i chciałem sprzedać swoje bo potrzebowałem kasy. Jest ciężko ale akwa zostało - nie potrafie sie z nim rozstać. Daj znać ile chcesz za korale i skąd jesteś. Może uda mi sie przygarnąć je do siebie. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka - co sie stało TOMKO że sprzedajesz tak piękny baniaczek? Przemyśl to jeszcze ze miliard razy. Ja też miałem twardy orzech do zgryzienia i chciałem sprzedać swoje bo potrzebowałem kasy. Jest ciężko ale akwa zostało - nie potrafie sie z nim rozstać. Daj znać ile chcesz za korale i skąd jesteś. Może uda mi sie przygarnąć je do siebie. Pozdro

Czołem,

Sprzedaje bez "ciśnienia" i też będzie mi żal rozstawiać się tym bardziej, że wsadziłem sporo serca w zbiornik. Dlatego też nie chce go rozp... na kawałki. Jak się uda przekazać całość w dobre ręce to zrobię sobie chwilkę przerwy, a potem postawię

nowy baniak wg. innej koncepcji. Dlatego tylko całość, ew. zawartość.

Pozdr,

tomko

Nowe 400L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło w całości w dobre ręce.

Temat nieaktualny.

Pozdr,

tomko

Nowe 400L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło w całości w dobre ręce.

Temat nieaktualny.

Pozdr,

tomko

gratulacje

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.