Skocz do zawartości
kokos

coz to moze byc?

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

nastala ciemnosc w baniaku wiec udalem sie na nocne podgladanie zwierzakow.

akwa ma dopiero 5 dni od momentu wrzucenia don skaly.

duzo dziwnego robactwa plywa, pelza, biega i skacze ale wiekszosc juz znalazlem i wiem co to za zwierzeta.

jeden obiekt mnie zainteresowal i nie potrafie go zidentyfikowac, zdjecia nie zrobie bo mam za slaby aparat i wszystko zamazane wychodzi. opisze wiec jak najdokladniej ono wyglada;

kolor- barwy moro, zamiast plam o nieregularnym ksztalcie to plamki owalne ciemno-brazowe i jasno-brazowe,

sposob poruszania- pelza, slizga sie jak slimak,

wielkosc- ok 1cm dlugosci, 0,5cm szerokosci- owal, wysokosc- moze max 1mm!!

na srodku widac jakby lekkie zgrubienie i 2 malutkie punkciki, podejrzewam ze to oczy.

sam sie z tego smieje ale wyglada jak 1cm wielkosci fladra tylko ze to nie plywa lecz slizga sie po podlozu i skalach.

ktos wie coz to moze byc za stwor???

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gotterdammung trafil w 10tke :clap:

takie wlasnie cosik mam u siebie heee

slimak jaki czy co to?

wyczytalem ze zywi sie glonami i osiaga dlugosc do 8cm.

@kokos, korzystaj proszę z opcji "edytuj"

Edytowane przez nika
pkt. 6 Regulaminu (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, ja mam takie minimum dwa, mogą to być również : http://pl.reeflex.net/tiere/2185_Pseudoceros_sp.%2001.htm , ciężko mi je rozróżnić, niemniej jednak nie widzę problemów z ich strony. Raz zeżarły mi ślimaka który padł w transporcie, ale to raczej miłe z ich strony - po co miał gnić :) Aha, no i moje rzeczywiście są większe, będą miały te 8 centymetrów :)

Pozdro

Gott

-UNDER CONSTRUCTION-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dokladnie te z 1wszej odpowiedzi. jest male i wszedzie lazi, ciekawy obiekt wg mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście ciekawy, zwłaszcza ze względu na sposób poruszania się, moim zdaniem. Jednak nie przyzwyczajaj się zbytnio. U mnie nigdy nie widziałem go w dzień, a w nocy tylko raz w przeciągu powiedzmy 8 miesięcy :) A nocą zaglądam do akwarium często :)

-UNDER CONSTRUCTION-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.