Skocz do zawartości
Piranha

Mięsięczna żywa skała z e-rybki (Wrocław)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako że zaszły pewne okoliczności ;) i stawiam dużo większy baniak :D to sprzedam 21,6 kg (20 kg pochodzi z e-rybki a jeden kawałek 1,6 kg z innego źródła (import z Indonezji)) żywej skały z mojego zbiornika 120l. Skała jest bardzo porowata i ma przepiękne kształty. Zdjęcie ze skałą rozłożoną na styropianie przedstawia całość z e-rybki, w zbiorniku zaś widać tylko część skały, reszta siedzi w sumpie. Niestety nie wysyłam, jak ktoś weźmie całość to dorzucam gratis 473 ml butlę (bez 60 ml) bakterii MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND. Skała w zbiorniku jest miesiąc, cały czas podawane były bakterie, plag dużych nie było i już w zasadzie ustąpiły, gdzieniegdzie widoczne są jeszcze glony. Na skale nie ma aiptasii, 2 kawałki są dość bogate w życie (są tam bardzo ładne zielone zoa, kolorowe gąbki, rurówki, jakiś dekoracyjny glon, który wygląda jak Kallymenia i inne żyjątka). Zainteresowanym mogę przesłać większe zdjęcia na maila. Prawdopodobnie potem na sprzedaż trafi cały mój zestaw 120l :)

Pozdrawiam

Piranha

01fc7f3377a01506.jpg

f5995df650d31fbd.jpg

f403482642b3751f.jpg

47c2ae5d37a988f6.jpg

45247a34e32f4b58.jpg

planowane 360l 120x60x50 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem. Stawiasz większy więc będziesz potrzebował więcej skały, więc po co sprzedawać?

Sto kilo szczęścia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to samo chcialem spytac :), sprzedajesz skale ktora pozniej i tak bedziesz musial kupic i to drozej..... :whistle: moze jednak wrzuc ja do jakiejs beczki w cyrkulacja i daj tochu swiatla i sobie zostaw :) skalka widac fajna i trochu moim zdaniem jej szkoda, ale to tylko moje przemyslenia :welcome:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to samo chcialem spytac :), sprzedajesz skale ktora pozniej i tak bedziesz musial kupic i to drozej..... :whistle: moze jednak wrzuc ja do jakiejs beczki w cyrkulacja i daj tochu swiatla i sobie zostaw :) skalka widac fajna i trochu moim zdaniem jej szkoda, ale to tylko moje przemyslenia :welcome:

Macie rację ale kasę ze sprzedaży skały mam zamiar przeznaczyć na nowe szkło (oczywiście będę musiała jeszcze trochę dołożyć ;) gdyż planuję baniak 200x80x50), stelaż lada dzień będę zamawiać u DarkaB30 :D Zasiedlenie życiem planuję w dalszej perspektywie, na razie nie mam na to funduszy a oczy będę cieszyć przez jakiś czas pustym baniakiem ;) (mam bujną wyobraźnię więc jakoś to będzie :p) ...albo zrobię tymczasowe słodkowodne. Ja tam lubię mieć w życiu ambitne cele i wytrwale do nich dążyć (jeszcze za czasów akwarystyki słodkowodnej ;) na moje wymarzone zbrojniki odkładałam kasę 2 lata).

Pozdrawiam

Piranha

planowane 360l 120x60x50 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to gratulacje :thumbsup: taki baniak 800l to juz wypas, mam nadzieje ze wszystko wypali i bedzie super zbiornik, powolutku i do przodu :) pozdrawiam :welcome: :welcome: :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.