solo123 Zgłoś Napisano 22 Października 2011 witam serdecznie mam wielki problem z błazenkiem otóż wczoraj jeszcze było wszytsko oki jadł pływał itp !! a dziś leży na piasku bardzo szybko oddycha jeść nie chce nic jak sie go ruszy to popłynie kawałek dalej i znów opada pomoże ktoś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 22 Października 2011 wrożenie z fusów, ale opis nie brzmi kolorowo. Mozesz go uzupełnić... od kiedy masz baniak, od kiedy ryba, jakie parametry wody, jaki litraż i co Ci przyjdzie do głowy w sprawie. Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solo123 Zgłoś Napisano 22 Października 2011 ZBIORNICZEK 30l AQUAEL MA JUZ 3 MIESIAC JEDYNE CO JEST WYŻSZE TO NO3 BO JEST W 25 ALE ZBIJAŁEM ZE 100 I W TYCH GORSZYCH PARAMETRACH SIE TRZYMAŁY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickeangello Zgłoś Napisano 22 Października 2011 Może ma trochę za mały zbiornik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 22 Października 2011 W zasadzie mozna wrozyc z fusow - ale NO3 100 to nie jest czas na wpuszczanie zwierzat. To ze wytrzymal zbijanie do 25 nie oznacza ze to nie jest powod dla ktorego padl. Blazny wbrew pozorem nie sa malymi rybami. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 22 Października 2011 Ja stawiam że tam to NO3 to jest mało ważne, a ryba truje się amoniakiem bo baniak jest niedojrzały. Ja bym bojownika nie trzymał w 30l, a dopiero system morski zakładać Mało to razy dzwonili do mnie kolesie że ryby im pozdychały, a ja brałem "zwłoki" i wrzucałem do dzbanka z wodą prosto z kranu i po 10 minutach zwłoki zaczynały oddychać i pływać... Mierzysz amoniak? No i bywają też kłopoty z pęcherzem pławnym, może grzałka ci się wyłączyła ostatnio albo coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 22 Października 2011 kapitan dobrze pisze moim zdaniem tez wina moze lezec po stronie amoniaku, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czadol81 Zgłoś Napisano 22 Października 2011 nie zapominajmy ze blazenki to bardzo delikatne ryby mimo ze tego nie pokazuja na codzien to jak je cos dopadnie to jest problem z ocaleniem ryby . co do baniaka to zgadzam sie z przedmowcami ze 30 l to troszke malo i amoniak bedzie sie zbieral bardzo szybko bo nie ma gdzie sie rozcieczac. ja na twoim miejscu zrobil bym podmiane jakies 25% co by nie bylo za drastycznie ale tez aby cos pomoglo.napisz jaki masz poziom amoniaku.powodzenia w ocaleniu ryby,bo za durzo ich umiera w naszych baniakach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach