Skocz do zawartości
aicmen

Pompa

Rekomendowane odpowiedzi

wita. czy do odpieniacz waipro SA 2011 moge zastosowac pompe Hydor Seltz L30 o wydajnosci 1200L/h bo pisze ze odpieniacz wymaga 2000l/h jak nie to prosze polecic mi jakas pompe

NiEcH MoC BęDzIe Z WaMi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem Ataman 2000 l/h ... nie polecam - ZA MALO do tej zwezki.

@aicmen, jak chcesz zeby Ci Waipro jakos znosnie odpienial, zamiast udawac ze odpienia,

to polecam dowolna pompe z wirnikiem igielkowym.

Z tym ze AM PH 2500 ma zdecydowanie za duza wydajnosc !!!

Trzeba na maxa dlawic, a i tak pozostawia troche do zyczenia.

W Waipro glowny problem to zwezka i jej wydajnosc-jakosc mieszania powietrza z woda.

Jakbys mial 1200 l/h z kolem igielkowym to byloby juz cos.

Jak juz sie ma dobra piane, to Waipro sprawdza sie jako tania i dobra rura reakcyjna z kubkiem, A NIE jako urzedzenie do robienia piany.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna spokojnie podlaczyc AM 2500 z igielka znajomy moj ma takie rozwiazanie i nic nie trzeba dlawic wystarczy znac troche praw fizyki i poobcinac rurke wylotowa wody z odpieniacza(im krotsza rurka pozioma tym nizszy poziom wody w odpieniaczu .

Aicmen jakie wielkie masz akwarium??

Pozdr

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kiwalski

to o czym napisales to

widziales czy slyszales?

uwierz mi, znam fizyke.

Przy PH 2500 i standartowym ukladzie Waipro woda wylewa sie przez kubek, jak zdejmiesz gabke i zawor do regulacji poziomu wody w skimerze i zostawisz sama pionowa rurke wyplywowa to i tak poziom wody jest zdecydowanie za wysoki - i masz banki powietrza w akwa.

Dopiero zdecydowanie zdlawienie pomoglo.

(oczywiscie zawor regulacji poziomu wody zostal wyrzucony)

@kiwalski, albo tylko slyszales ze ktos slyszal, albo to nie bylo SA 2011 (inne modele sa wyzsze), albo to byla np. PH 2000 a nie PH 2500.

Albo mieszkacie gdzies na koncu linni energetycznej i macie zanizone napiecie w gniazdku elektrycznym i pompa wolniej chodzi.

W przeciwienstwie do wielu tu osob (nie mowie o Tobie) - ja pisze wylacznie o wlasnych doswiadczeniach.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba jednak zastosuje odpieniacz formy aquarium system Visi Jet PS100 bo widze ze z tymi pompkami to sa same klopoty.:>

NiEcH MoC BęDzIe Z WaMi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.