felip Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 witam mam pytanie czy odpieniacz APF600 moge postawic na zewnatrz ponizej poziomu wody w sumpie? czy raczej musi byc na rowno? chodzi o to ze chcialbym go umiescic 10 cm nizej, czyli na podlodze wzgeledem sumpa na stojaku Cytuj 450L + 130L sump, odpieniacz APF600, 2x Koralia 4 + 2x Koralia 5, obieg Deltec HLP 4040, 240W LED, 60kg LR, 20LS Moje male morskie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Zdaje sie, ze w takim przypadku cala woda wyplynie przez odpieniacz na podloge. Dlaczego nie ustawisz go w sumpie ? Gdy odpieniacz sie "zagotuje" to najwyzej brudy z woda wyplyna do sumpa a nie na dywan. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felip Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Nie postawie poniewaz szafke mam 60 wysokosci i ledwo wchodzi.... szukam jakiegokolwiek innego rozwiazania ... Cytuj 450L + 130L sump, odpieniacz APF600, 2x Koralia 4 + 2x Koralia 5, obieg Deltec HLP 4040, 240W LED, 60kg LR, 20LS Moje male morskie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remos Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Nie postawie poniewaz szafke mam 60 wysokosci i ledwo wchodzi.... szukam jakiegokolwiek innego rozwiazania ... Zmień szafkę Pozdrawiam Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Albo odpieniacz... APF jest odpieniaczem teoretycznie zewnętrznym, piszę teoretycznie, bo jest też dość niestabilny i potrafi od czasu do czasu wykipieć, można to ryzyko zminimalizować podłączając odciek z kubka bezpośrednio do kanalizy, ale nie jest to rozwiązanie które da sie zastosować zawsze. Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach