red45 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Od pewnego czasu ginęły mi w akwa ślimaki. Coraz mniej ich było, za to coraz więcej skorupek walało się po piasku. Myślałem, że może z wodą coś nie tak, albo ogólnie im się nie podoba u mnie. Dzisiaj poznałem straszną prawdę :-) Zauważyłem coś w rodzaju ślimaka w galarecie - siedział w przezroczystym, grubym worku. Workiem okazał się być Corynactis sp. strategicznie przyczepiony na skale przy szybie. Każdy przechodzący ślimak jest w jego zasięgu. Co za bestia! Widziałem do tej pory, jak zeżarł wielkiego wieloszczeta, ale ślimaka ze skorupą? No naprawdę, przesada... Cytuj Moana^2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 A gdzie fotostory? Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 A ja się pytam - gdzie byli jego rodzice?? :-) Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 I jak tu żyć? Jak żyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Sprawdź czy jakieś kartony tam nie stoją.... Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 Wiedzcie, że w tym baniaku coś sie dzieje! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 Ślimak? Nope! It's Chuck testa! Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arcadio Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 Według tego co tutaj piszą to możesz się uważać za Experta :-D Mój odnośnik Cytuj Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000 ClariSea 5000 | Węgiel | UVC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
red45 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 Wiedzcie, że w tym baniaku coś sie dzieje! No nie wiem, na moje oko ślimak nie był ubrany w pumpy z pentagramami :-) Fotostory nie ma, bo pozycja do focenia była kiepska - w samym rogu, ze słabym światłem. Kartonów nie zauważyłem, ale może już je wielbiciele Hanki na relikwie podarli :-)W każdym razie będę musiał delikwenta przesunąć w inne miejsce, bo inaczej wszystko mi zeżre. Co do eksperckości - też się z tego śmiałem jakiś czas temu - akurat te ukwiały przetrwały u mnie totalny pomór jakie jedne z nielicznych. Nic specjalnego nie robię z akwa, a one żyją i mają się dobrze. Cytuj Moana^2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 mam nadzieje ze uda Ci sie jednak zrobic fotke, zaciekawiles wielu morszczakow swym opisem. pozdro! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach