TMK Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 W moim ReefMaxie mam pompę Koralia Nano Evolution chyba 1600.Malutka. Jako druga leżała jakaś stara używana do miesznia soli. Jako że poukładałam skałę postanowiłam kupić jakąś pompę. JVP-102 - po włożeniu do baniaka musiałam owinąć watą filtracyjną i skierować na ścianę, ale i tak tajfunik jest. Owszem cichutka i bez problemu ustawia się na łapce kierunek ( bo u koralii nano ev. to pompa sama się ustawia ) Jakością jestem zdziwiona na plus, ale... przedobrzyłam. Ma podane 5000 l,ale dmucha lepiej niz Tunze 6055. Ryby znosi na zakrętach. No i jest duża jak na ReefMaxa. No i trzeba bedzie wymienić/zamienić Tylko na co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Do reefmaxa wystarczy Ci JVP 101 i na taką pompę zmień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Czy gabarytowo ta pompa jest duzo mniejsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Nie - raptem 1cm długości i 0,5cm średnicy mniej. Załatw sobie Aquaelowskiego ReefCirculatora 2600 - będzie OK. Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Mniejsza jest, ale nie jest to gigantyczna różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr-ek Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 mocowanie jest to samo średnica pompy ciut mniejsza i nie ma tej rury wylotowej. Cytuj 666 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Nie kupuj Reefcyrkulatora... wiem co mówię, nie jest ona wcale mniejsza... ja bym zmienił na koralie EVO 2800 przede wszystkim ma te 2800l/h a nie to co Aquaelowski napisane 2600 a może ze 2000l/h No i koralia jest mniejsza od Reef'a Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 17 Listopada 2011 Niestety na stronach sklepów nigdzie nie znalazłam wymiarów. Pozostaje mi tylko ogladanie działu ReefMaxów. czasem ktos ma podaną pompę. Nie chciałabym za słabej,ale rozmiar też jest istotny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Listopada 2011 dlugosc Aquael 2600 - w lini prostej 14 cm lacznie z magnesem, za to jest opływowa (slim) koralia nano 900 to ok 9 cm Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach