Jader Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 Czy są jakieś babki albo ślizgi, które nie wyskakują z akwarium? Przy czym bardziej chodzi mi o gatunek niż pojedynczy egzemplarz Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 Wszystkie moga wyskoczyc. Gatunkowo nie podam, ale blisko dna przebywa Valenciennea sexguttata. Moim zdaniem jest najlepsza, bo kopiac nie podplywa do gory i nie sypie na korale. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus12 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 Czy są jakieś babki albo ślizgi, które nie wyskakują z akwarium? Przy czym bardziej chodzi mi o gatunek niż pojedynczy egzemplarz Witam Miałem Ecsenius bicolor pierwasza zakupiona rybka do mojego akwarium, sympatyczna, ciekawska. i ruchliwa . Niestety przedwczoraj przychodzę z pracy, zaglądam do akwarium jak zwykle. Niestety brak ślizga, po poszukiwaniach w akwarium znalazłem go za akwarium, wyskoczył opuścił moją rafę na zawsze . Cytuj [/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 Bikolora znalazlem kiedys w pelargoniach, 70 cm od akwarium... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kojaczek5 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 ja mam taką ło: http://pl.reeflex.net/tiere/1232_Amblyeleotris_steinitzi.htm nie skacze, nie kopie, w sumie to nic nie robi tylko siedzi i się gapi, obibok i brzuch jej rośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 A ze ślizgów fasciatus- dla mnie żelazny punkt akwarium. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roofii1 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 Ja mam takiego http://pl.reeflex.net/tiere/78_Enchelyurus_flavipes.htm .Więcej siedzi w kryjówkach niż pływa,a o skokach to już wogóle nie ma mowy Cytuj Akwa 315L+sump 135L,blau scuma 150 na pompie jebao 6500,oświetlenie hybryda 4x39WT5+ledchip 210W,2x koralia II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 Signigobius biocellatus. Jeszcze nigdy nie widzialem jej wyzej niz 5cm nad dnem. Bardzo aktywna, mieli piach, kopie, przestawia, ale caly czas jakby przyssana do podloza. bardzo fajnie dba o czystosc piasku, jednoczesnie nie rozsiewajac go po skalach, koralowcach itp. Jedyna uwaga, ze trzeba miec jakies zycie w piasku, bo babka nie je mrozonek, o granulkach nie wspominajac. Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach