Normad Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Witam znalazlem ciekawa informacje w necie na temat nowego produktu polskiego z czego sie bardzo ciesze http://tech.wp.pl/kat,130038,title,Prosty-sposob-na-mniejsze-rachunki-za-prad,wid,14038056,wiadomosc.html?ticaid=1d7ac ciekawe czy to faktycznie tak dziala i oszczednosc kasy jest odczuwalna Cytuj 500L OptiW.12mm +sump112L Odpieniacz BubbleKing mini200.Pompa obegowa New Jet 4500L/h , cyrkulacja 2xTunze6095 + multicontroler7096+JEBAO RW15 .oswietlenie Giesemann Infinity 2x250W+4xT5 ok 35kg skaly + 20kg Livesand+ Sera Siporax 3l.Automatyczna doleweka i inne duperele + TM Bio NP Pellets sie kreca.Reaktor Wapnia ala Dastaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Zależy, jaki kto ma sprzęt Ja np. przy swoim sprzęcie AV i komputerowym, mam łączny pobór mocy na czuwaniu całe 5,5W więc mi taki "przedłużacz" psu na budę... Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Fajne to. Dotychczas swoja listwe obslugiwalem manualnie bo na czuwaniu miernik pokazywal ponad 40W. Na wyspach pojawily sie listwy na pilota, ale to juz jest wypasik. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Ja nie bardzo rozumiem, dlaczego w ich obliczeniach urządzenia towarzyszące, w trybie standby mają niby pobierać tyle samo prądu co włączone. Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Niezłe rozwiązanie do biura gdzie jest 200 kompów i każdy oblężony urządzeniami peryferyjnymi, wtedy można by odczuć różnicę w zużyciu. Z drugiej strony 99% firm i tak zabrania wyłączania kompów żeby pracownik o 9:00 natychmiast rozpoczynał pracę, a nie czekał 2 minuty na start kompa (albo pół godziny na admina żeby zalogował stację do sieci). Do tego inne komplikacje. W Polsce nie wiem czy się coś zaoszczędzi bo z tego co ostatnio obserwuję więcej płaci się za przesyły i inne urojenia niż za faktycznie zużyte media Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 bardzo fajne, choc ja tez manualnie pstrykam w kazdym pkoju na biedronkowycyh listwach Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 No właśnie, teraz już mikroprocesor trzeba montować, żeby pełnił rolę zwykłego włącznika? Lekka paranoja. Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach