jedikk1 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Witam wszystkich, Przeglądając forum natrafiłem na ten temat i po obejrzeniu zdjęć postanowiłem sprawdzić co za robale siedzą mi już od dłuższego czasu na szybie, bo wyglądały na podobne do moich. Z tego, czego się doszukałem, doszedłem do wniosku, że to wirki. Wyglądają tak: Potwierdzi ktoś? No i sedno, jak się tego pozbyć póki jeszcze wielkiego dymu nie narobiły? pozdrawiam Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Wirki, tematow od groma Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki No właśnie przeglądam trochę, warto próbować z Capisolem od Zoolka? Woda 3 miesięczna a sama metoda dość zachęcająco brzmi I tu przy okazji rodzi się pytanie, informacja o produkcie zawiera taką linijkę "Działa tylko na dorosłe formy pasożytów", czy te ze zdjęcia są dorosłe? xd Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Wirki...sądząc po zdjęciu to mały nie jest...przy podmianie odessaj ile się da i popraw jakość wody z RO... Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 A jaka jest nazwa łacińska tego wirka? czy to Acoel sp. ? mozesz potwierdzić dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 Planaria Edit: strzelałem z głowy, ale chyba mam cokolwiek nieaktualne dane. Na reeflexie jest tego trochę gatunków: http://www.reeflex.net/kategorie/125.html Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach