Skocz do zawartości
darecky3

Deltec MCE300

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie. Po niefortunnym incydencie ze skimmerkiem TMC V120 nano zakupilem Deltec MCE300. Wydajnosc od 300 do 500l na zbiornik. Wygooglowalem wiele o nim ale tylko na obcych stronach. Opinie maja dobre ale tak naprawde to prawie nic nie moge znalezc na polskich witrynach. Mam prosbe jesli jest ktos, kto moze ma jakies doswiadczenie z tym odpieniaczem to chetnie go wyslucham Jak dla mnie to chyba idealna opcja przy 125 litrach, no i przede wszystkim wieszany na zewnatrz i jak to inni opisuja cichy i wydajny. Czy moge polegac na tych opiniach? Czy odpieniona woda wracajac do zbiornika jest uboga w mikro babelki czy raczej te urzadzenia juz tak maja?

z gory dzieki za wszystkie opinie

122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to fajnie sie zapowiada, czytalem calkiem co innego...zycie hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kapitan

Wiesz, jeden musi ponarzekać, a drugi będzie zadowolony ;) Jakby Deltec był słaby to by nie mieli takiej dobrej reputacji na rynku (od lat). Po przeczytaniu wątku okazuje się że to dobry odpieniacz tylko kolega (jak to my) sięgnął po instrukcję dopiero na końcu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

licze sie z tym ze babelki bedzie gubil na poczatku, musze odczekac, lub poradzic sobie gabka, podziele sie doswiadczeniam jak tylko go odpale, moze nie bedzie tak zle, przynajmniej nie posieka mi malenstwa jak poprzedni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszedl dzis w poludnie. Jak wrtocilem z pracy paczka byla w domu. Oczywiscie plukanko w RO i do akwarium. Pieni fajnie, z rozruchem nie bylo klopotu i reaguje szybko na regulacje powietrza. Czasem wypluje pare pojedynczych babli. Mikro babelki byly tylko jakies dwie, trzy minuty po czym ustalo. niby ma sie jeszcze wyregulowac, czyli bedzie jeszcze lepiej. Oczywiscie byl uzywany, pompka musi byc juz dotarta bo chodzi cicho. No i piana ne dudni. Co prawda na razie nie wyrzuca brudu bo go jeszcze nie ma....chyba..... Zobaczymy co pojawi sie rano.

jestem zadowolony, czyli w sumie sam sobie odpowiedzialem na wszystko...:)

:thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, jeszcze jedno, jak na wieszaka podoba mi sie koncepcja komory glownej, mozna wcisnac filtr jak ktos woli i jest jescze miejsce na wegiel w razie potrzeby. Taki maly wiszacy sumpik bez gulgotania ... :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.