trike3 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 Witajcie Są jakieś kleje które można stosować do korali, albo do sklejenia szczepki korala ze sałką nie wyjmując w/w z wody ?? Czy może ktoś stosował kleje typu Patex. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam Marcin Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 Oczywiscie ze takich produktow nie braknie w sklepach. Tunze, Aqua Medic itd. Patexem nie kleilem pod woda. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 Patex klei pod wodą, ale Patex - żel. Najlepiej element ruchomy wyjąć z wody i osuszyć ręcznikiem papierowym a część podwodną oczyścić np. szczoteczką do zębów. Nałożyć klej na część ruchomą i do wody. Przytrzymać chwilę nieruchomo i powinno być OK. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 Czyli dokąd nie będę miał w łapie kleju do korali mogę próbować pateź Żelem kleić pod wodą?? Pozdrawiam Marcin Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 imho patexem zelem pod woda bedzie ciezko ale to moje zdanie... w kontakcie z woda dosc szybko reaguje i zmienia stan na "stabilny" Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 Nie jest łatwo ale się da , wielokrotnie kleiłem z powodzeniem. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 A co myślicie o klejach dwuskładnikowych, jakiś poxipol albo coś w tym stylu. Może ktoś testował ?? Pozdrawiam Marcin Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Leon Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 Milliput jest bardzo dobry. Jest to klej dwuskładnikowy co wygląda jak plastelina. Po włożeniu do wody powoduje chwilowe lekkie zabarwienie aczkolwiek nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych i zwierzaki nie reagują. Można bez problemu kleić mokrą skałę. Po "wyschnięciu" klej robi się twardy jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witek Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 kleiłem bez problemu twarde i nie potrzeba pod wodą, najlepiej wyjąć osuszyć i kleić.. najlepszy preisa super glu. Cytuj Automatyczne dolewki - tel 501 562 051 , mail dr_witt@wp.pl ,Allegro - Dr_witt http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=513551 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozzie Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 A ja ostatnio przekonałem się do Grotech-a Quick-a. Faktycznie 5 minut i po sprawie Cytuj Kosteczka 30l Aquael Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 REEF BOND kleiłem skałki pod woda,po pól godz beton!! niektórzy twierdzą że sie nie da,a ja powiem że sie da,tylko trzeba dosc gesta zaprawe zrobic i musisz czymś podeprzeć na okres ok pół godz jeśli chcesz zrobic jakis nawis skalny Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2011 Jak masz duzo klejenia to ceresit CX-5 ale najlepiej poza woda i oplukac przed wlozeniem. Skutkow ubocznych nie zauwazono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach