PawelL Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 Mam problem z samicą błazenka, nic mi nie chce jeść, dzieje od jakiegoś czasu. obecnie złapałem ją i przełożyłem do kojca, co jeszcze w niej zauważyłem że ma jaśniejszy pysk niż miała na początku Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 W kojcu to tym bardziej może nie chcieć jeść ... dodatkowy stres nic więcej. Mam 5 błaznów często mają jaśniejsze pyszczki różnego rodzaju przebarwienia czy kropki ... często wynika to z tego że się poprostu przeganiają czasem lekko gryzą za pyszczki, ocierają o różne korale czy też siedząc w euphyliach. Może coś mu jest, pasożyt, niestrawność ... obserwuj, próbuj inne jedzenie, spiruline ale nie zamykaj w więzieniu bo to tylko stresuje i odbiera motywację. Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 Mam problem z samicą błazenka, nic mi nie chce jeść, Dziwisz się, w końcu to kobieta musi dbać o linię Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 Mam problem z samicą błazenka, nic mi nie chce jeść, dzieje od jakiegoś czasu. obecnie złapałem ją i przełożyłem do kojca, co jeszcze w niej zauważyłem że ma jaśniejszy pysk niż miała na początku czy poza tym że nie je zmieniło się jej zachowanie, jest osowiała? unika innych ryb? Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 czy poza tym że nie je zmieniło się jej zachowanie, jest osowiała? unika innych ryb? Tak, dziwnie się zachowuje, siedzi pod skałami, jak wypłynie to się buja na dnie, jak by zaraz miała się przekręcić, a co do innych ryb to mam tylko 4 błazenki, 2 krewetki i 2 kraby to ta jaśniejsza rybka Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 (edytowane) no i sie pewnie przekreci i wypusc ja z tego kojca jednak widac ze cos plywa , jak nie bedzie przyjmowala pokarmu jeszcze z dzien lub 2 to przykro mi ale niestety odplynie na wieczna Edytowane 27 Grudnia 2011 przez qba25 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 no i sie pewnie przekreci i wypusc ja z tego kojca jednak widac ze cos plywa , jak nie bedzie przyjmowala pokarmu jeszcze z dzien lub 2 to przykro mi ale niestety odplynie na wieczna Wypuściłem ją, nie umiała trafić do pozostałych, musiałem ją złapać i przełożyć do grupy, by nie była sama no jeżeli nie będzie jeść to tak się skończy, myślałem że ją w kojcu dokarmię, ale nic z tego Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 mialem podobny problem ale z samcem, nagle przestal jesc, wytrzymal tydzien i .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 mialem podobny problem ale z samcem, nagle przestal jesc, wytrzymal tydzien i .... to już trwa ok tygodnia, spodziewam się tego wiec, tylko zostaje czejać Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 przed odplywem na wieczna rafe samiec zaczal robic doslownie piruety w baniaku po czym plywal jeszcze z 15 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 No niestety, już się nie męczy, odeszła dziś do błazenkowego nieba Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dieter25 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 Według mnie szkoda było ją stresować w kojcu.Miałem podobny przypadek czyli biały pyszczek i narośl na płetwie,Błazen wyglądał coraz gorzej więc zrobiłem mu kąpiel w healtosanie narośl z płetwy odpadła a po 4 dniach jadł normalnie i żyje do dziś choć jedną płetwę ma mniejszą jak prawdziwy nemo.Przyczyną chyba była euphylia bo zaraz po zakupie jej błazny upodobały sobie ją jako dom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 Według mnie szkoda było ją stresować w kojcu.Miałem podobny przypadek czyli biały pyszczek i narośl na płetwie,Błazen wyglądał coraz gorzej więc zrobiłem mu kąpiel w healtosanie narośl z płetwy odpadła a po 4 dniach jadł normalnie i żyje do dziś choć jedną płetwę ma mniejszą jak prawdziwy nemo.Przyczyną chyba była euphylia bo zaraz po zakupie jej błazny upodobały sobie ją jako dom odeszła na wolności Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach