malyyniak Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 witam, przegladalem ostatnio internet szukajac informacji na temat platformy ARDUINO, ktora daje praktycznie nieograniczone mozliwosci w projektowaniu i budowaniu wszelkiego rodzaju sterownikow za relatywnie niska cene, w celu zbudowania sterownika do mojego akwarium. W kazdym razie natknalem sie na mase juz gotowych projektow i pomyslow ale moja uwage najbardziej zwrocil wlasnie ten : http://www.reefangel.com/Default.aspx Wydaje mi sie ze za ta cene nie mozna dostac wiecej, moze ktos juz mial doswiadczenie z tym urzadzeniem i moze sie podzielic? Bo ja juz postanowilem - byle do wyplaty i skladam zamowienie, osobiscie biore podstawowy zestaw rozszerzony o modul wifi, ktory pozwoli mi na kontrole takze z mojego telefonu, plus nieograniczone mozliwosci rozbudowy lacznie ze sterownikiem LED. Cytuj Juwel Trigon 190l + sump 45l LR-35kg, LS-18kg, cyrkulacja 6000 l/h, pompa 2800 l/h, skimmer V2 800, oswietlenie T5 (2 x Arcadia 14000k, 2 x Red Sea Max aktynika/10000k) + T8 Moon Light zalozone 29-01-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 Nic specjalnego (mega8) Nie lepiej od Wojtka brać ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 Marqo nie sugeruj sie prockiem bo w tym ustrojstwie drzemie moc nie zapominaj ze wprawny programer w asemblerze wsadzi w m8 wiecej niz nam sie uda bascomem upchac w m32 :) sam pomysl - fajny. Cena juz mniej Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 Jakoś ostatnio też rozglądałem się za sterownikiem do akwarium i trafiłem na ten produkt, pomysł faktycznie jest ciekawy. Niestety koszt tego zestawu, gdy jeszcze doda się do tego wszystkie koszty sprowadzenia (przesyłka, cło,podatek) staje się mocno wysoki. Moim faworytem w tym zakresie byłby reefkeeper lite z modułem sieciowym (jak na moje potrzeby) ale właśnie kwestia kosztu skłania mnie ku ARM'owi od muftiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach