Skocz do zawartości
Sting

NewJet 2300 - co znajduje się w zestawie ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem używanej pompy obiegowej "NewJet 2300".

Problem w tym, że sprzedający jej nie używał i nie pamięta czy coś było do pompy dołączone, tzn jakieś końcówki itp.

Nie posiada również pudełka ani instrukcji w związku z tym moje pytanie skierowane jest do posiadaczy tej pompy.

Co znajduje się w zestawie pompy ?!

Z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem używanej pompy obiegowej "NewJet 2300".

Problem w tym, że sprzedający jej nie używał i nie pamięta czy coś było do pompy dołączone, tzn jakieś końcówki itp.

Nie posiada również pudełka ani instrukcji w związku z tym moje pytanie skierowane jest do posiadaczy tej pompy.

Co znajduje się w zestawie pompy ?!

Z góry dzięki za pomoc

To jest ta z allegro co wycofał aukcje a było 100 zl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy na allegro była ale wole wiedzieć co być powinno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie :)

To przedewszystkim brakuje wkręcanych końcówek tak aby móc podłączyć wąż - w komplecie do tej pompy masz przyssawki plus dwie końcówki - jedna idzie od góry druga może (ale nie musi) być podłączona zamiast sitka zasysającego, oprócz tej końcówki w komplecie dostajesz pokrywke od wirnika z gwintem aby móc to wkręcić wtedy pompa może pracować jako zewnętrzna :)

Bez przynajmniej jednej takiej końcówki bedziesz musiał kombinować jak podłączyć wąż wypływowy.

dlatego zrezygnowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś ją widziałem na allegro, teraz nie wiem czy była ale pewnie mówimy o tej samej bo tak był tylko śróbunek metalowy... Dobrze wiedzieć co być powinno, w takim razie równiez zrezygnję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była była skoro wiesz o metalowym śrubunku z drugiej strony jak kupiłeś ja za 100 co była wystawiona to warto pokombinować wiesz ile kosztuje nowa?

Szkiełko 110x50x60.Odpieniacz DIY na NJ . Obieg Tunze.Oświetlenie DIY CREE 200 W 5546_5620.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa kosztuje 200zł (w jakims sklepie widziałem za tyle z darmową przesyłką), ja jej nie kupiłem tylko mam możliwość kupna no ale zrezygnuję. wolę jednak mieć komplecik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nauczony doświadczeniem ....oszczędny płaci dwa razy .... raczej zawsze 3 razy przemyślę zanim nacisnę przycisk "kupuję" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem pompę NewJet 2300 i mam pytanie.

Sprawdzając czy działa jak należy zanurzyłem pompę w wodzie i zauważyłem, że woda przedostaje się do pompy również przez dziurkę od wejście kabla (tam gdzie kabel wchodzi do pompy). Mnostwo bąbelków powietrza z tamtąd wydostało się no i tak samo jak wyjąłem pompę z wody to wody tamtędy także wylatywała ?

Czy jest to normalne, że tamtędy woda tez wlatuje czy może jest tam jakaś nieszczelność ?

Pompę włączyłem, działała normalnie ale wolę mieć pewność przed włączeniem jej na stałe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok.

Wciaga dziurka wode, to i powietrze by wciagala, po to jest ten cypek  :thumbup:

Jak cala zanurzysz to babelkow przeciez nie produkuje  :welcome:

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.