Cetus Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 Zauważyłem że trawka zaczyna "dusić" zoa: Czy ten atak zatrzyma się? Co robić? Cytuj Było: 100 x 40 x 40 + sump. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemezis Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 Clavularie daj gdzie indziej lub zoa jak Ci pasuje bo faktycznie widać że zbytnio sie nie lubią Eupchylie daj w spokojniejsze miejsce o słabszej cyrkulacji bo widać ze jej nie pasuje bo polipy za bardzo ma schowane Cytuj LPS-ZOA http://nano-reef.pl/...894-nano-rafka/ <> http://reefcentral.c...d.php?t=1639117 Schuran Jetskim-100,Aqua Medic Nanoprop 5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 ja bym clavularie przyciął..... przy okazji będziesz miał szczepkę na sprzedaż Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
giant19s Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 Raczej się nie zatrzyma. Clavularia dalej będzie "wgryzać" się w zoaski i ciągle będzie je parzyć i to zapewne zoaski tą walkę przegrają. Jeden ze zwierzaków musi zmienić miejsce zamieszkania lub jakoś je rozdzielić aby clavularia dalej się w tą stronę nie rozrastała. Cytuj 54 litry od Aquael'a ^^, Akwarium: 60x30x30, Oświetlenie: 2x Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (aktualnie pusta), HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak START - 24.01.2013 - KONIEC 20.06.2015 30 litrów od Aquael'a ^^, Akwarium: 30x30x35, Oświetlenie: Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (purigen, chemi pure elite, aniphos, żywa skała) HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak START - 22.07.2011 - KONIEC 26.01.2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cetus Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 Pomiędzy euphilią a sinularią jest duży brązowy grzybek i jego clavularia wcale nie atakuje. Widzę też że do euphylii też się dobiera. Ta ephylia na tym zdjęciu jest taka zmarniała. Normalnie jest dwa razy większa. Cytuj Było: 100 x 40 x 40 + sump. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cetus Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 ja bym clavularie przyciął..... Jak to się przycina? Daje się zeskrobać ze skały? Cytuj Było: 100 x 40 x 40 + sump. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam1203 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 odrywasz kawałek i odcinasz, nic jej nie będzie, potem do drugiej skałki na superglue i będzie nowa "kolonia" Cytuj http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=28522&d=15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 Jak to się przycina? Daje się zeskrobać ze skały? ja u siebie ciąłem żyletką i przekładałem w inne miejsce ona ma miękką tkankę na spodzie i łatwo odkleja się od podłoża Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radament Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 to się nie zatrzyma u mnie obrosła zoa całkiem i została przerwana i teraz mam 3 szczepki a ona poszła w inna stronę i zoa ocalone ps. ja rękami ją oderwałem tak jak rekin1 pisze odrywają się od podłoża bardzo łatwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach