Skocz do zawartości
PawelL

[K] Zooplankton BB i okolica

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tam krewetki Paweł ? Rosną ??

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzuc jakies fotki kreweciaków.

Phyto mam, musimy się tylko zgrać jak jeszcze chcesz

z zoo mam jajeczka artemii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam krewetki Paweł ? Rosną ??

wczoraj 4 widziałem, a dziś już ich nie widzę, niestety jeszcze nie mam dla nich jedzenia i pewnie dla tego mi powoli znikły, mam ten dziwny fluid z JBL i dawałem im jeszcze czerwony plankton z mrożonek, .

Na poniedziałek już będę miał fitoplankton, cały ten od ciebie dałem na hodowle może będzie troszkę rzadszy ale 1,5 litra będę miał dla krewetek a resztę na hodowle.

w sumpie mam jeden ze zbiorników na 30l tam im wsadzę parę skałek, tylko muszę zrobić pudełko przelewowe z drobnym sitkiem by mi obieg wody krewetek małych do od pieniacza nie przeniósł.

tak że jak widzisz mam już 5dni doświadczenia :), i się nie poddaje, mam inne pomysły które muszę sprawdzić, chce do tego celu zaadoptować sumpa.

za pare dni spodziewam się kolejnego miotu małych krewetek, nie wiem jak to się stało ale ta 1 krewetka która mi dała małe, nadal miała w sobie jaja, które już zaczynają jej rozsadzać bandzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PawelL a prąd wody jaki masz w zbiorniczu z krewetkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PawelL a prąd wody jaki masz w zbiorniczu z krewetkami ?

miałem dość mocny, teraz wprowadziłem zmiany w sumpie, zbudowałem z rurek coś ala pudełko przelewowe, rurki ssące są rozłożone po całym dnie jednej komory i całość jest zasypana drobnym grysem koralowym, warstwa ok 10cm, cała woda przepływa przez ten grys i idzie poprzez system rur do następnej komory z odpieniaczem, mam nadzieje że małych krewetek przez to nie przeciśnie, jak tak to dam jeszcze z 15cm drobniejszego grysu.

teraz czekam na nowy wysyp krewetek, będzie to lada dzień

co do pokarmu dla maluszków mam już świeży zooplankton i na razie parę litrów fitoplanktonu, ale już kolejne 10l fito bombelkuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.