Skocz do zawartości
Wojtesu

BK DeLux Internal 250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, o odpieniaczach co chwila toczą się dyskusje. Ja prosiłbym o pomoc w ocenie czy odpieniacz Bubble King DeLux Internal 250 w cenie 3500zł to dobry zakup? Czy nie lepiej kupić coś nowego innej firmy w podobnej cenie? Trudno mi podać przykłady bo BK to podobno klasa sama w sobie i nie wiem co mogło by go godnie zastąpić ale, liczę na to że macie większe doświadczenie i może zaproponujecie coś sensownego w takiej cenie...

Szukam odpienacza do 2000l

Pozdrawiam Wojtek.

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... nikt nie jest w stanie niczego podpowiedzieć?

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dieter25

No jak by nie było cena sklepowa 6000zł czyli za 3500 to niezła cena, sprawdzona firma więc po co pchać się w jakieś skimzy itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie ten sam odpieniacz nad którym sie zastanawiasz myśle ze to bardzo dobry wybór polecił mi go Darek pogadaj z nim :welcome:

Akwarium: 320x70x70+ sump niestety słodkie przymierzam się do morskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2000l z obsadą rybną, na którą można sobie w takim litrażu pozwolić to zdecydowanie za dużo dla BK 250. Jeśli mocno ograniczysz ryby to będzie tak bardzo na styk. Jeśli jednak coś ma tam pływać i chciałbyś mieć jakiś minimalny bufor bezpieczeństwa to powinieneś pomyśleć o modelu BK 300. Chyba, że BK 250 i do tego jeszcze coś.

pzdr

Michał

gallery_7670_2202_6981.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A brales pod uwage AM turboflotor 5000 Twin ... dziala w akwarium kolegi juz 3 lata (2200l) ... obsada bogata ryb duzo korali podobnie ... mieszanka miekkich i twardych ....

ponad 1000l wody w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.