Ferguss Report post Posted February 10, 2012 Z tego co mi mówił to tak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kapuhy Report post Posted February 10, 2012 Sprawdziłem swój baniak, farba ok (zestaw z 2009 r.). Quote ReefMax i parę gratów... Share this post Link to post Share on other sites
luft Report post Posted February 10, 2012 RM 2012 będą pewnie bez tła a RM 2013 beż szyby dzielącej z panelem Quote LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Share this post Link to post Share on other sites
baszurek Report post Posted February 10, 2012 Rozmawiałam osobiście z Aquaelem z racji tego, że sprzedaję, a raczej sprzedawałam te zestawy. Obecnie zaniechali wprowadzania produktu na rynek właśnie w związku z problemami łuszczącego tła. Myślę, że nie będziesz miał żadnych problemów z reklamacją. Pytanie tylko jak ją załatwią, wymiana towaru....nie, bo nie mają na razie na co. No to mnie,Jasnowski,zmartwiłeś:(Właśnie dojrzewam do pierwszej solniczki i miał to być Reefmax...Czy to co piszesz oznacza,że zestaw chwilowo zniknął z rynku,czy też firma sie z niego wycofuje całkowicie? Sent from my GT-I9001 using Tapatalk Quote "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Share this post Link to post Share on other sites
Lucjan11 Report post Posted February 25, 2012 u mnie jest ten sam problem ale łuszczy się tylko bo dotknięciu i tylko w kilku miejscach awkarium ładnie się rozwija bez problemów, koralowce pięknie rosną nawet twarde Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ironista Report post Posted February 26, 2012 Od dwóch tygodni obserwowałem dziwne zjawisko, tak, jakby duża część tła wyblakła. Dzisiaj wsadziłem paluch w komorę grzałki, dotknąłem tła i...farba została mi na palcu. Czyli też mam felerny egzemplarz. Chyba nie będę czekał na to, czy puszczająca farba szkodzi życiu czy nie, tylko od razu będę reklamował, dopóki nie mam wizji strat w organizmach, bo zbiornik odpalony miesiąc temu. Quote I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Share this post Link to post Share on other sites
Lucjan11 Report post Posted February 27, 2012 Od dwóch tygodni obserwowałem dziwne zjawisko, tak, jakby duża część tła wyblakła. Dzisiaj wsadziłem paluch w komorę grzałki, dotknąłem tła i...farba została mi na palcu. Czyli też mam felerny egzemplarz. Chyba nie będę czekał na to, czy puszczająca farba szkodzi życiu czy nie, tylko od razu będę reklamował, dopóki nie mam wizji strat w organizmach, bo zbiornik odpalony miesiąc temu. ja zbiornik wymieniam na Blau Cubic Compact Reef 130 mam nadzieję że tam nie będzie problemów Quote Share this post Link to post Share on other sites
pio7 Report post Posted March 5, 2012 Ten problem dotyczy określonych egzemplarzy z jakiejś oznaczonej serii czy wszystkich jak leci? Jak rozpoznać feralny zestaw przed zakupem? Quote 550 w obiegu gg 3606492 Share this post Link to post Share on other sites
rekin Report post Posted March 5, 2012 Powinni dać produkt wolny od wad jak również naprawić szkody.Jeżeli dotyczy to przeniesienie życia to zadośćuczynić poniesionym nakładom. proszę cię zejdź na ziemię Quote Wreszcie zdymisjonowana..... Share this post Link to post Share on other sites
petrus1 Report post Posted March 6, 2012 witajcie, przyglądałem się swojemu reefmaxowi i jest inaczej niż u Was, mianowicie wygląda to tak jakby niebieska folia była między dwiema szybami, w miejscach gdzie jest krawędz tła od góry jest wyczuwalna folia pomiędzy szybami. od strony panela szyba ma jakieś 2 mm potem folia, potem szyba od strony wnętrza akwarium jakieś 3 mm. Baniak kupiłem nw połowie 2011, ale poza granicami Polski, w Hiszpanii, może na export idą inne egzemplarze? JeSli tak to oto Polska właśnie.idąc dalej, pokrywa jest starego typu (dioda z przodu). Akwa działa juz 10 miesięcy i na razie mam tylko problemy z wiatrakiem chłodzenia, tzn. albo działa na full albo można go wyłączyć, ale nie zwalnia obrotów po schłodzeniu wody do dolnej zadanej granicy. Reszta działa bez zarzutu, nawet oryginalna grzałka jest stabilna tolerancja jakieś 0,5 st.C. To tyle z moich spostrzeżeń.Pozdrawiam. Quote Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Share this post Link to post Share on other sites
bober6662 Report post Posted June 10, 2012 i co z tą farbą,ja mam to samo zestaw 2011r,na razie nic się nie dzieje ale jak dotknąłem to farba na palcu została kurde lipa reklamować akwa bo nie mam innego i jest problem co z życiem zrobić... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lucjan11 Report post Posted June 10, 2012 i co z tą farbą,ja mam to samo zestaw 2011r,na razie nic się nie dzieje ale jak dotknąłem to farba na palcu została kurde lipa reklamować akwa bo nie mam innego i jest problem co z życiem zrobić... ja wymieniłem baniak reklamacja bez problemu i teraz jest super a z życiem to podczas przeprowadzki do jakiś beczek itp. wrzucić tam tabletki napowietrzające i zrobić szybko przeprowadzkę ( mi to zajęło 2 godz) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bober6662 Report post Posted June 10, 2012 ja wymieniłem baniak reklamacja bez problemu i teraz jest super a z życiem to podczas przeprowadzki do jakiś beczek itp. wrzucić tam tabletki napowietrzające i zrobić szybko przeprowadzkę ( mi to zajęło 2 godz) No a ile czekałeś na nowego RM?i jak to wyglądało najpierw im odesłałeś stary czy jak? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lucjan11 Report post Posted June 10, 2012 czekałem tydzień stary dopiero później im odesłałem(po przeprowadzce) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bober6662 Report post Posted June 10, 2012 Lucjan a reklamacje załatwiałeś przez sklep w którym kupiłeś RM czy od razu do aquela wysłałeś?Ja słyszałem ze produkcja jest wstrzymana wiec z wymianką na nowy będzie kłopot,ciekawe czy woda od tego nie zmieni parametrów Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lucjan11 Report post Posted June 10, 2012 Lucjan a reklamacje załatwiałeś przez sklep w którym kupiłeś RM czy od razu do aquela wysłałeś?Ja słyszałem ze produkcja jest wstrzymana wiec z wymianką na nowy będzie kłopot,ciekawe czy woda od tego nie zmieni parametrów u mnie nie zmieniła parametrów reklamowałem w aquaelu, nie przez sklep Quote Share this post Link to post Share on other sites
bober6662 Report post Posted June 19, 2012 Musze pochwalić firmę Aquael w ciągu 24h załatwili mi nowy zbiornik po który musiałem się tylko zgłosić,także jak komuś zaczyna schodzić farba z panelu to nie ma co się czaić reklamacja od ręki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarcin Report post Posted August 16, 2012 to samo. problem z tłem. co robic? akwa ma rok ustablizowane, sporo życia. Boje sie ze gdy zrobie reklamacje i dadza mi nowe, to mi sie popieprzy caly tank. Co robic ? Zostawic ? Przy super parametrach ? Czy wymienic na nowe akwarium ? Jak z dojrzewaniem potem po takiej przeprowadzce akwa z ustabilizowanymi parametrami bedzie tez dojrzewac na nowo ? Efekt estetyczny odchodzacego tla jest okrutny ;/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
bober6662 Report post Posted August 16, 2012 (edited) Wymieniaj jak zrobisz to delikatnie to nic nie powinno się stać.akwa ma rok czy gwarancja jeszcze jest...? Edited August 16, 2012 by bober6662 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarcin Report post Posted August 18, 2012 Tak tak, gwarancja jeszcze jest. Czyli jak przerzuce zycie nie powinno byc jaj ? Ale jak to robic ? Nigdy nie przerzucalem zycia ze zbiornika do zbiornika ? Najpierw skała ? Piasek jakos oddessac odmulaczem i przerzucic do drugiego akwa, potem wode i życie ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patolog Report post Posted January 4, 2013 U mnie tez problem z tłem mam reefmaxa u dzieci w pokoju i padło coś w pokrywie, wszystko zgasło miga tylko dioda więc przy okazji zobaczyłem co z tym moim tłem, okazuje sie że farba zostaje na palcu, w baniaczku jest trochę życia, ale niestety nie mogę znaleść papierów pewnie żona wywalila z pudełkiem , zestaw kupiony w kwietniu 2011 i nadaje sie na złom ? Swoją droga to straszny bubel dość drogi zestaw a psuje sie wszystko co może Quote Share this post Link to post Share on other sites
danboy Report post Posted January 11, 2013 U mnie tez problem z tłem mam reefmaxa u dzieci w pokoju i padło coś w pokrywie, wszystko zgasło miga tylko dioda więc przy okazji zobaczyłem co z tym moim tłem, okazuje sie że farba zostaje na palcu, w baniaczku jest trochę życia, ale niestety nie mogę znaleść papierów pewnie żona wywalila z pudełkiem , zestaw kupiony w kwietniu 2011 i nadaje sie na złom ? Swoją droga to straszny bubel dość drogi zestaw a psuje sie wszystko co może Ale za to serwis super pisz @ wymienią szkło . Kupiłem akwarium ze schodzącym tłem napisałem przysłali nowe elegancko zapakowane z gratisami Quote Share this post Link to post Share on other sites