zachu Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 jako że ze zbliża się czas wymiany moich dwóch 55W zacząłem sie rozgladać za nowymi żarówkami. na ebayu natknąłem się na jakieś chinskie noname T5 PC 2G11 w wersjach blue 12000K oraz blue/pink 12000K/8000K odnośnik do aukcji na ebay uk zastanawia mnie czy wchodzić w takie t5 czy nie, myslałem zeby świecić jedna niebieska i jedna niebiesko/różową i do tego jeszcze dwie białe 14000k 2x55w + 2x39w = 188W ale czy ten różowy?? to napewno nie bedzie fiji purple ciekawi mnie czy ktos z was takimi lampkami swieci pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 Niebieski fajny, ale ten różowy jest różowy też ciekawy ale fiji purple to nie jest Od power compactów nie masz co oczekiwać barw jakie osiągnięto w T5. Ja od ponad pół roku świecę nad 20 litrami lampa HaiYang 18W biało niebieską. Miękkie i lpsy rosną. Może jutro uda mi się zrobić zdjęcie u Oliwiera bo tam ładna aranżacje pod ta lampa widziałem. Od power compatów podkreślam nie oczekuj tego co daje T5. Pozdro! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 dzieki luft, nie bede w różowy wnikał, kupie dwie niebieskie i pomieszam z białymi t5, zrobię 110W niebieskiego 12kK i 78W bialego 14kK. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach