bibik Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 podczas konserwacji dostał misie wd 40 do sumpa wymieniam wodę w sumpie ile potrzebuje soli wsypać na 80 litrów co robić dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 soli na 80 L potrzebujesz jakies 2,8 - 2,9 kg , sprawdzisz sobie zasolenie jak solanka sie wyiesza ew dodasz jeszcze trochu soli , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 ile tego wd 40 poszło do sumpa ??? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 Wal do Łudzkich morszczaków o wodę... może ktoś Cię poratuję. Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 wodę juz przygotowuje ,pompe główna od razu odcłaczyłem wiec wymieniam wodę w sumpie, załączę węgiel,w sumie jedno psikniecie z dużego wd40-ciekawe co za swinsto w nim jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 Trzeba było od razu obiegówkę wyłączyć i wtedy wymienić tylko wodę z sumpa. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 NNo tak właśnie zrobiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jami Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 wodę juz przygotowuje ,pompe główna od razu odcłaczyłem wiec wymieniam wodę w sumpie, załączę węgiel,w sumie jedno psikniecie z dużego wd40-ciekawe co za swinsto w nim jest Z ciekawszych rzeczy to ropopochodne. Cytuj Keep an open mind, but not so open that your brain falls out Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 wodę wypompowałem wlałem nowa zapuszczam węgiel- ze ropo to nie najgorzej wegiel weglowodory wyciaga aby tylko nie było jakiś cjanków i innych arszeników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 nic sump odcięty ,filtr z węglem śmiga ,za 3 godziny puszcze pompę główna i się okaże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 kurcze przy vsv przyducha robi sie już po 3 godzinach ,odłączyłem w nerwach awaryjny system zasilania do cyrkulacyjnej j pompy w akwa głównym i musiałem włączyć jednak odpieniacz i pompę główna bo duże ryby zaczęły sie przyduszać! teraz wszystko jest w porzadku niby wszystko wróciło do normy chodzi 1,kg wegla zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach