Marcmonk Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 Cześć Udało mi się dostać Tunze 6055, pompa działa OK, natomiast jest problem ponieważ uszkodzone jest złącze do którego wpina się kabel ze sterownika. Poprzedni właściciel podłączył pompę na stały przepływ. Chciałbym to jakoś naprawić i sterować pompą za pomocą profiluxa, czy posiada ktoś może jakiś schemat tego "ustrojstwa" ?? Może ktoś wie czy można ten kabel ze złączem dokupić gdzieś ?? Pogrzebałem parę dni w necie ale nic nie znalazłem, może ktoś pomoże Pozdrawiam Marcin Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 Jak wrócę wieczorem do domu to Ci wrzucę fotkę jak to powinno być połączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 Dzięki, cały pic polega na tym że u mnie ten element jest jakoś uszkodzony mechanicznie, może z fotki dojdę o co chodzi i czego tam brakuje Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 wrzuć fotkę to Ci powiem czego ewentualnie brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 tam jest takie złącze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 OK, jak wrócę do domu to podeślę fotkę Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 OK, jak wrócę do domu to podeślę fotkę mamy ten sam problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 u mnie to wygląda tak: Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 Bede w domu za godzine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 Darek wydaje mi się że to jest to stare gniazdo stereo !!! Gdzieś takie mam jak znajdę to dam znać, lub powinno być dostępne w jakimś sklepie elektronicznym !! Jest to gniazdo DIN 545 na płytkę drukowaną !! Może mnie nikt nie http://allegro.pl/gniazdo-montazowe-unitra-din-5-pin-gm545-5-0836-i2113196543.html Cytuj AKWARIUM - ok.650litrów w obiegu !!! ZBIORNIK ZALANY !!! START 07.11.2012r. Akwarium 150x65x60+sump 80x40x45, LR 60kg., odpieniacz mBK200, obieg NJ6000, lampa LED PS Phobos, i takie tam .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 ok. tylko problem w tym że z kabla od pompy idzie 5 przewodów. Wcześniejszy właściciel widzę że ominął kompletnie gniazdo i podpiął dwa kable bezpośrednio pod zasilacz. Nie mam pojęcia w jakim celu to zrobił ale teraz bez jakiejś podpowiedzi ciężko stwierdzić co z tym zrobić. Dodatkowo wpięty w to gniazdo kondensator nie wiem czy powinien tam być w ogóle. Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 proszę bardzo, obiecane fotki dokładnie to jest to gniazdo http://www.tme.eu/pl/details/dc-205/zlacza-din/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 dzięki za fotki. Darek jeszcze dwa pytanka : 1. ta metalowa złączka to zasilanie ?? 2. a może nie masz przez przypadek przy okazji schematu kabla do profiluxa ?? pozdrawiam marcin Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 dzięki za fotki. Darek jeszcze dwa pytanka : 1. ta metalowa złączka to zasilanie ?? 2. a może nie masz przez przypadek przy okazji schematu kabla do profiluxa ?? pozdrawiam marcin tak. ta metalowa złączka to zasilanie schemat którego konkretnie kabla potrzebujesz? takie gniazdo zasilające Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 Darek wielkie dzięki za pomoc. Potrzebował bym schemat kabla który idzie od Profiluxa do tego złącza którego zdjęcia podesłałeś, dokładnie tego z załącznika Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arcadio Zgłoś Napisano 16 Marca 2012 Darek wielkie dzięki za pomoc. Potrzebował bym schemat kabla który idzie od Profiluxa do tego złącza którego zdjęcia podesłałeś, dokładnie tego z załącznika Nie wiem czy jeszcze szukasz ale ja mam schemat tego kabla. Cytuj Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000 ClariSea 5000 | Węgiel | UVC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 16 Marca 2012 dziękuję za chęci ale już mi Darek podesłał kabelek kurierem Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach