fifek33 Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 Ostatnio byłem w sklepie i mówię właścicielowi ,że jeśli wrócę do morszczyzny to fowlr albo fish only a on mi mówi że jeśli same ryby to po co mi odpieniacz ,że wystarczą Podmiany i zwykły filtr akwariowy z gąbka ? co wy na to? też czasami takie historię slyszycie? Sorry za błędy pisze z telefonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 można i tak. Zalezy czego się chce. Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 tzn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 Dla ryb poziom NO3 np: 150 nie jest problemem. Moim zdaniem, pan mial na mysli, ze wystarczy dbac o amoniak, NO2, a glony mozna sobie zeskrobac lub nawet zostawic, w koncu nie beda przeszkadzaly koralom. W takim akwarium stosuje sie filtracje jak 20 lat temu; biokulki, deszczownie, gabki itp. Mnie by to raczej nie zadowalalo, zreszta rybom nalezy sie tez czysta woda, jesli je lubisz. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 skoro co niektórzy leją kranówkę to czemu nie Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 ja nawet kranówki nie piję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subek Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 Ale takie FO na kranówce to chyba nie problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 13 Marca 2012 normalnie się zastanawiam czy te rybki by naprawdę żyły w takiej wodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 13 Marca 2012 A Ty chciał byś żyć w takich warunkach...?? No i właśnie sam sobie odpowiedziałeś.... Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 13 Marca 2012 warszawiak dobrze mowi, chociaz z innej strony to ja mialem kranowe i jak pokazalo sie cyjano to zrobilem restart. Rybke mialem wtedy tylko jedna. Teraz RO/DI a cyjano i tak dalo znac o sobie Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 17 Marca 2012 Dla ryb poziom NO3 np: 150 nie jest problemem. Moim zdaniem, pan mial na mysli, ze wystarczy dbac o amoniak, NO2, a glony mozna sobie zeskrobac lub nawet zostawic, w koncu nie beda przeszkadzaly koralom. W takim akwarium stosuje sie filtracje jak 20 lat temu; biokulki, deszczownie, gabki itp. Mnie by to raczej nie zadowalalo, zreszta rybom nalezy sie tez czysta woda, jesli je lubisz. Kolego Stani tutaj nie masz racji ponieważ wysokie NO3 hamuje wzrost ryb. A więc wysokie NO3 jest problemem,ale ten problem rozwiązują np.makro glony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach