Bartol Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Ma ktoś może sprawdzone miejsce gdzie mogę kupić to w Łodzi i mają to na miejscu? Sprawdziłem na razie w jednym sklepie na ul. 6-sierpnia 32 jest filc 30cm x 40cm 1,5mm 3zl/szt. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 A może dasz styropian gr 1cm pod twoje akwarium wystarczyłaby jedna płyta 100x50, dostępne w każdym sklepie budowlanym. Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Dałem i niestety NJ 2300 przenosi drgania a styropian mam 2cm. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 to chcesz pod akwarium czy pod pompe ? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 swego czasu mate kupowałem w Kakadu w Porcie Cytuj Pandora 224 - -zlikwidowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Ja mam pod moim akwarium i sumpem taki styropian (1cm), pompa obiegowa NJ2300 i nie przenosi drgań, poszukaj przyczyny gdzieś indziej. Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 chce dać pod akwarium to czyli docelowo od dołu: 1.styropian 20mm 2.mata filcowa 4,5mm 3.SUMP Już patrzyłem i to pompa przenosi drgania na styropian a styropian na szafkę, Jak ściskam styropian pod sumpem to mniej brzęczy. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Jak masz podłączoną pompę do hydrauliki? na sztywno, czy przez wąż silikonowy? Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Bartek największy wybór filców jest na Gdańska/Legionów koło Muzeum Niepodległości, (poszukaj w necie bo ja tam robiłem zakupy dwa lata temu) ja pod swoim baniakiem mam podkład piankowy używany do paneli i jest tam dwa lata. Mimo zalania wodą jej nie wchłania i nie śmierdzi wtedy stęchlizną. Piankę kupowałem w firmie IT-POL, Brukowa więc z Konstantynowa masz w miarę blisko. Jak chcesz zerknąć na piankę i ją zobaczyć to zapraszam na szczecińską do mnie po drodze. PS. Filc odradzam bo zaciąga zapachy, styro ponoć wietrzeje i może się kruszyć, pianka jest OK (bynajmniej u mnie). Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 podłączenie pompy od góry: 1.śrubunek 2.rura pvc 3.zawór 4.rura pvc 5.wąż ogrodowy 6.pompa O właśnie a może piankę od paneli albo coś w ten deseń Dzięki Adam za info, dzisiaj po pracy jakoś będę myślał co z tym zadziałać Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 O właśnie a może piankę od paneli albo coś w ten deseń Tylko jeżeli już pianka to nie marketowa (OBI, komfort), bo to są pianki cienkie. Moja pianka jest grubsza i przeznaczona pod panele w miejscach intensywnego użytkowania (biura, sklepy). Ona ma lepsze parametry wytrzymałościowe i jakościowe. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Jeśli masz hydraulikę 20 mm to kup coś takiego http://allegro.pl/wa...2174786434.html Połącz pompę z hydrauliką i 2 kawałki pod pompę, u mnie tak jest i nic nie brzęczy, jest cisza jak makiem zasiał. Ten wąż w przeciwieństwie do ogrodowych czy innych z tworzywa się nie odkształca i rewelacyjnie trzyma bez opasek zaciskowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 podłączenie pompy od góry: 1.śrubunek 2.rura pvc 3.zawór 4.rura pvc 5.wąż ogrodowy 6.pompa O właśnie a może piankę od paneli albo coś w ten deseń Dzięki Adam za info, dzisiaj po pracy jakoś będę myślał co z tym zadziałać Wymień wąż ogrodowy na wąż Silikonowy i problem zniknie Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Hmmm teraz mam 22cm odcinek węża ogrodowego 3/4" i podłączone dalej do rury 25mm pvc. No zobaczymy co dalej ale na pewno coś się wymyśli. Dzięki za każdą radę [edit] Kupiłem podkład pod panele gr 6mm i do tego Wąż PVC Cristallo 25x3mm mam nadzieje, że te dwie rzeczy przyczynią się do zmniejszenia hałasu Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach