Skocz do zawartości
jedikk1

Pseudochromis pacagnelle i wrogowie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Ostatnio kupiłem pseudochromisa pacagnelle... na własne ryzyko, bałem się reakcji hexataeni na nowego lokatora i się nie myliłem, dottyback dostał wpierdziel i schował się w kamienie. Później, co mnie zaciekawiło, hexataenia zupełnie zignorowała nowego za to błazen znalazł jakiś problem i gania mi go ;D Spodziewałem się, że pseudochromis będzie od razu robił dym, no może że go jakoś hexataenia na początku pomęczy, ale żeby błazen miał problem? xd

Zastanawia mnie zachowanie błazna, może to ma związek z tym, że równo z pseudochromisem do akwa trafił drugi błazenek do pary? Może ten 'stary' w ramach pokazów dominacji spuszcza bęcki jakiejś przypadkowej ofierze? Czy to może raczej tak na stałe?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie jest tak czasem że nowy lokator podpływa pod miejsce gdzie błazenek przesiaduje i wtedy go atakuje bo myśli ze chce mu teren zająć???

b63d73112ec74cf8f521afe581428e01u1573a17

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dottyback siedzi w skale przy samym dnie gdzie błazenek nigdy nie pływa, on się woli trzymać od połowy głębokości akwarium w górę, no ale pseudochromis chowa się na tej połowie akwa gdzie błazenek śpi, więc kto wie, może to jeszcze strefa intymna błazna :D

Na razie tak z ciekawości poruszyłem temat, czas pokaże co dalej, może się jakoś dogadają. W każdym razie zauważyłem że błazen stał się bardziej pewny siebie i okazuje trochę więcej agresji, wobec wszystkich, i trochę się ciekawski zrobiłem :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.