marekk Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam, Mam pytanie do forumowiczów, którzy używają Turboflotor Blue 500. Kupiłem w ubiegłym tygodniu swój w RS i mam z nim ogromny problem. Z pod pokrywy wirnika w pompie wydobywa się ogromna ilość bąbelków powietrza. Pokrywa jest ok sprawdziłem. Druga sprawa w body tego odpieniacza jest rurka, która się rusza. Czy to normalne w tym odpieniaczu? Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossako Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam, Mam pytanie do forumowiczów, którzy używają Turboflotor Blue 500. Kupiłem w ubiegłym tygodniu swój w RS i mam z nim ogromny problem. Z pod pokrywy wirnika w pompie wydobywa się ogromna ilość bąbelków powietrza. Pokrywa jest ok sprawdziłem. Druga sprawa w body tego odpieniacza jest rurka, która się rusza. Czy to normalne w tym odpieniaczu? Spod pompy wirnika nie powinny się wydobywać bąbelki. Z tego co kojarzę rurka na środku też nie powinna się ruszać, jeszcze sprawdzę jak wrócę do domu (akwarium nowe ). Próbowałeś rozebrać i jeszcze raz złożyć? Może masz gdzieś jakieś luzy. Cytuj 80 L AM Blenny Ryby: Centropyge acanthops, Salarias fasciatus, Sphaeramia Nematoptera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o rurkę nie przeszkadza to praktycznie natomiast pokrywa wirnika... to dosyć prosta konstrukcja... sprawdziłem wszystko jest złożone tak jak powinno być. Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
el_kocurro Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam, Mam pytanie do forumowiczów, którzy używają Turboflotor Blue 500. Kupiłem w ubiegłym tygodniu swój w RS i mam z nim ogromny problem. Z pod pokrywy wirnika w pompie wydobywa się ogromna ilość bąbelków powietrza. Pokrywa jest ok sprawdziłem. Druga sprawa w body tego odpieniacza jest rurka, która się rusza. Czy to normalne w tym odpieniaczu? To brzmi tak jakby dolot do kubka i komory był zatkany wówczas rzeczywiście woda z powietrzem byłaby wypychana i mogła lecieć spod pokrywy wirnika. Rurka niebieska z kapturkiem może się ruszać (mówimy o tym co zaznaczyłem w kółku) - u mnie to normalne - jak ten kapturek wyciągniesz, to masz możliwość wyjęcia niebieskiej przegrody i wymycia całego body. Oringi na rurze pompy są ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki el_kocurro za fotę ale nie o tą rurkę chodzi. Rusza się ta przezroczysta Mój odnośnik Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
el_kocurro Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 hmm no to już nie fajnie - ona powinna być przyklejona do dna odnośnie bąbli powietrza sprawdź jeszcze czy prawidłowo wirnik i trzpień wirnika jest osadzony w komorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Reklamuj go w takim wypadku. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 Jeśli kogoś interesuje jak się zakończyła sprawa to reklamacja złożona za pośrednictwem RS została uznana i sprzęt został wymieniony na nowy. Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 A jak sprawuje się sam odpieniacz po wymianie. Ja planuję wymienić moj stary AM Mni właśnie na Turbo Blue 500. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Mariusz, daj sobie z takimi wynalazkami spokoj. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) Czemu wynalazek. Miękasy i rybki czują się dobrze no3 i po4 nie mierze. Mało karmię ryby, sps nie lubię ale mam ze trzy, w baniaku 63l są 2 błazny, n. decora ślimaki itd. i wszystko jest ok. Odpieniacz wyrzuca pół kubka gęstej brązowej mazi. Czyszczę go raz na tydzień. Edit: Jest cichy Edytowane 15 Maja 2012 przez marekk (wyświetl historię edycji) Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach