pio7 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Hulało super przez dwa miesiące aż w pompę cyrkulacyjną wkręcił się quadricolor. I teraz mam problem Idea akwarium bez odpieniacza za***ista, pod warunkiem że nie ma ukwiałów Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 A co ma ukwiał do odpieniacz? Jakby akwa było z odpieniaczem to nie miałbyś pomp cyrkulacyjnych? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 "zestam"??? czyli co ??? zestaw ? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Hulało super przez dwa miesiące aż w pompę cyrkulacyjną wkręcił się quadricolor. I teraz mam problem Ukwiał łazi jak mu coś nie odpowiada to znana rzecz. Ukwiał łazi jednak ostrożnie zazwyczaj zawsze próbuje postawić część stopy w nowe miejsce zanim na dobre opuści miejsce poprzednie. Nawet jak chodzi po piachu to ma piach lub żwirek przyklejony do stopy i to go obciąża. Jeśli go wkręciło w pompę to albo za szybko gdzieś mu się spieszyło – co może być objawem drastycznych warunków, niekorzystnych dla niego lub zbyt dużej cyrkulacji że go porwało. Jak się ma ukwiała to tak jak z małym dzieckiem – jak nie dopilnujesz to zrobi komuś, albo sobie krzywdę. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Przyczynowo skutkowy łańcuch. Zdechły ukwiał to kupa syfu. Niespodziewana bomba biologiczna. Odpieniacz dałby rade ale bez będzie ciężko. Gdyby nie ukwiał, nie byłoby większych zanieczyszczeń. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Dokładnie tak jak napisałeś. Tu z żalem muszę stwierdzić że łopatki w koraliach evolution 2800 bez problemu wciągnęły i zmieliły całego ukwiała o średnicy ok 15 cm, zostawiając jedynie stopę na długości ok 2cm A że w mojej przygodzie z tym hobby miałem wcześniej okazję kilka razy zmielić ukwiały (4 razy ukwiały lądowały w pompie z czego jeden dwa razy tego samego dnia), żadna z pomp nie zrobiła tego tak skutecznie i wszystkie przeżywały. Z tego to nie bardzo co ma odrosnąć :/ Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach