Skocz do zawartości

Historia edycji

brawos

brawos

Właśnie nad tym szerokim kątem rozproszenia przy COB-ach i zarastaniem całego sumpa się zastanawiałem. Tym bardziej, że cały sump ma u mnie jedynie 60x33,5cm. Tutaj chyba nawet zaklejanie szyb nic by nie dało bo i tak pójdzie światło wszędzie naokoło. Wygląda na to, że chyba lepiej byłoby dać dwie takie żarówki led grow 10watowe, a w rzeczywistości pobierające 5W. Każda z nich ma pokrycie powierzchni ok. 15x15cm. Przy dwóch teoretycznie byłoby w sam raz. Czy te żarówki rzeczywiście mają diody power led 3W tylko zduszone do 1W? Czy takie dwie żaróweczki to nie za mało?

brawos

brawos

Właśnie nad tym szerokim kątem rozproszenia przy COB-ach i zarastaniem całego sumpa się zastanawiałem. Tym bardziej, że cały sump ma u mnie jedynie 60 cm szerokości. Tutaj chyba nawet zaklejanie szyb nic by nie dało bo i tak pójdzie światło wszędzie naokoło. Wygląda na to, że chyba lepiej byłoby dać dwie takie żarówki led grow 10watowe, a w rzeczywistości pobierające 5W. Każda z nich ma pokrycie powierzchni ok. 15x15cm. Przy dwóch teoretycznie byłoby w sam raz. Czy te żarówki rzeczywiście mają diody power led 3W tylko zduszone do 1W? Czy takie dwie żaróweczki to nie za mało?

brawos

brawos

Właśnie nad tym szerokim kątem rozproszenia przy COB-ach i zarastaniem całego sumpa się zastanawiałem. Tym bardziej, że cały sump ma u mnie jedynie 60 cm szerokości. Tutaj chyba nawet zaklejanie szyb nic by nie dało. Wygląda na to, że chyba lepiej byłoby dać dwie takie żarówki led grow 10watowe, a w rzeczywistości pobierające 5W. Każda z nich ma pokrycie powierzchni ok. 15x15cm. Przy dwóch teoretycznie byłoby w sam raz. Czy te żarówki rzeczywiście mają diody power led 3W tylko zduszone do 1W? Czy takie dwie żaróweczki to nie za mało?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.