axela1 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 Skrzydlice powinny dostawać urozmaiocony, ŻYWY pokarm. Po mrożonych stynkach mi zeszły już dwie sztuki, jedna ok.20cm. Teraz jade tylko na gupikach.Jednym lekarstwem jest zadbać o perfekcyjną jakość wody i zupełna głodówka. Na jakimś amerykańskim forum wyczytałem że szkodliwe są również mrożone krewetki, za którymi skrzydlice przepadają. Prowadzą do zaczopowania przewodu pokarmowego i w końcu do smierci. woda jest super a głodówkę ma już od dwóch tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 rybek nadal pływa,jego obiad też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 Ważne że pływa - może i obiadek kiedyś zniknie. A może się zapryjaźniła z obiadkiem ? Spróbuj może dac jej coś mniejszego ? Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 nagraj filmik jak pływa i weź ze sobą dzisiaj na spotkanie. Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 nagraj filmik jak pływa i weź ze sobą dzisiaj na spotkanie. OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 dzisiaj dałem jej małą neonkę i żadnego zainteresowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 Huraaaaaaaa huraaaaaaa przed chwilą rybek olał pływającą molinezję i zeżarł mrożoną stynkę :thumbsup: :thumbsup: Wielkie podziękowania dla wszystkich a zwłaszcza dla kolegi @boogiee :unworthy: stosując się ściśle do jego zaleceń efekt jest,jeszcze potrzymam parametry do następnego karmienia i zacznę wyrównywać NAJWAŻNIEJSZE ŻE RYBEK ZNOWU JE!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 To super Napisz dla potomnych co pomogło. Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 To super, Ze zgrozą otwierałem za każdym razem ten temat. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 To super Napisz dla potomnych co pomogło. no poszedłem za radą pana weterynarza(od niedzieli zwiększałem powoli temp.a co za tym idzie zasolenie powoli w dół)i dzisiaj zjadła temp.mam obecnie 27 i zasolenie 1,019 a i dodawałem witaminę C Dziwi mnie tylko czemu zeżarła mrożoną rybę a nie żywą,żywą puzniej zaczęła ganiać ale jej ją zabrałem żeby się nie przejadła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 od niedzieli zwiększałem powoli temp.a co za tym idzie zasolenie Eeee...nie łapię, jak zasolenie ma zwiększać się z temp.? Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 gratuluje sukcesu Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 O nie pomyliles miejsc po przecinku w zasoleniu? Poza tym nie dziwie się, ze ryba jeść nie chce jak jej jedzenie zabierasz Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 Eeee...nie łapię, jak zasolenie ma zwiększać się z temp.? jak się zwiększa temperatura to zasolenie spada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 O nie pomyliles miejsc po przecinku w zasoleniu? Poza tym nie dziwie się, ze ryba jeść nie chce jak jej jedzenie zabierasz chyba pomyliłem to chyba dla tego że się bardzo cieszę wybaczcie mi błedy pliiiiiis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 jak się zwiększa temperatura to zasolenie spada Nie, nie spada - zmienia się tylko wartość pokazywana przez spławik. Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 no to super cieszę się razem z tobą , nie dodałeś jeszcze to co powiedziałeś na spotkaniu że skrzydlica ma 35cm Cytuj "500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 no to super cieszę się razem z tobą , nie dodałeś jeszcze to co powiedziałeś na spotkaniu że skrzydlica ma 35cm eee tu troszku przesadziłeś ma tylko 20cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 aa, to chyba po "napoju bogów" wszystko wydaje wydaje się większe Cytuj "500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 no poszedłem za radą pana weterynarza(od niedzieli zwiększałem powoli temp.a co za tym idzie zasolenie powoli w dół)i dzisiaj zjadła temp.mam obecnie 27 i zasolenie 1,019 a i dodawałem witaminę C Dziwi mnie tylko czemu zeżarła mrożoną rybę a nie żywą,żywą puzniej zaczęła ganiać ale jej ją zabrałem żeby się nie przejadła aa zapomniałem dodać że jeszcze miałem robić mniejsze a częstrze podmianki,a żeby stało się zadość to dzisiaj podmianka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 aa, to chyba po "napoju bogów" wszystko wydaje wydaje się większe a co do napojów bogów to ów napój chyba poniekąd rybkowi też pomógł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dieter25 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 No to super Sylwek że jest o.k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyszka17 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 Chciałem zauważyć, że duża zasługa w tym mojej brzydkiej mordy bo zjadła jak mnie zobaczyła Piękna rybcia! Fajnie, że jest postęp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dieter25 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 Dyszka byłeś u Sylwka i mnie nie odwiedziłeś??? masz minus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2012 noooooooo dzisiaj rybek walnął wielkiego kloca takiego jak zwykle (przed strajkiem) myślę że będzie już OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach