rekin Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2012 dziś coś ześwirowała kilka pojedynczych macek dziwnie się pompuje ok 7 cm powyżej innych???? Co z nią może się dziać??? Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2012 nie wytlumacze ci dlaczego tak robia , ale u mnie wielokrotnie tak sie dzialo , nieraz byly 3 odnogi ( macki ) nieraz kilka , a nieraz kilkanascie , moim zdaniem to normalne i nie ma sie czym martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2012 Szuka po prostu wroga. Jak macki znajdą coś w swoim zasięgu to się przyczepią i parzą. To po prostu objaw agresji. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2012 Macki atakują! Ukwiał sobie da radę, ale ten twardziel obok dostanie w d... Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmielu243 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2012 W moim akwa prowadzi wojnę z ukwiałem i ją przegrywa,co wysunie macki ukwiał ją złapie i oczywiście obrywa Cytuj Red sea max 250 ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2012 Uuu, tryb bojowy...Możesz ją doraźnie pomiziać po mackach, to je pochowa, ale prędzej czy później z sąsiadami będzie się tłukła. Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Odkopuję. Dzisiaj zauważyłem że moja zaczęła mi parzyć grzyby zielone. Po prostu się do niego przykleja polipami. Zawsze myślałem że to grzyby wszystko parzą a ty taka niespodzianka. Z jednej strony się cieszę, z drugiej szkoda mi ich. Były pierwsze w moim akwarium. Edytowane 31 Marca 2015 przez pasek (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 U mnie to samo... Euphyllia Glabrescens co jakiś czas wysuwa pojedyncze polipy, na długość dwukrotnie dłuższą od pozostałych polipów. W okolicy jest Zoa, Caulaustrea, jakieś grzybki. Czasem, któreś zostanie 'pomiziane' przez taki wyciągnięty polip. Ale...odpukać, nic jeszcze nie odeszło na 'wieczną rafę'. Myślałem, że to wina zbyt silnej, lub niewłaściwie ukierunkowanej cyrkulacji, ale okazuje się, że nie ma to większego znaczenia. Jak chcę się 'porozciągać', to i tak to zrobi, i przeszuka okolicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 jakaś zmiana w karmieniu ? Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 U mnie zmian w karmieniu nie ma. Podaję tylko plankton dla korali raz w tygodniu. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach