Skocz do zawartości
dale

Kupię - zamówię odpieniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zamówić, lub kupic odpieniacz do zbiornika zawierającego ok 160 l wody i ok 200 l wody w obiegu. Planowana obsada raczej poniżej maksymalnej ilość ryb (dla tego litrażu), korale - głównie miękkie i łatwe. Może jeden czy dwa sps-y. Raczej nie przewiduje konieczności przewymiarowania znaczengo.

Liczę na kontakt od osób wykonujących takie cuda. Możliwe powiększenie zamówienia o filtr przepływowoy na żywice adsorbcyjne.

Czego oczekiwałbym:

- kostrukcji sprawdzonej i wydajnej (tu liczę na uczciwe podejście konstruktora - z uwagi na brak mojego doświadczenia)

- kompletnego systemu - z pompą i dodatkami

- cichej pracy (będzie stał w szafce w sypialni)

- preferowana konstrukcja stojąca zewnątrz sumpa - z wlotem i wylotem zesnętrznym.

- maksymalna wysokość - 70 cm. Jednak im mniejszy, tym lepszy. Ideałem było by, gdyby dało się zrobić konstrukcję o wymiarach mieszczących się w bryle 65 mm x 300 mm x 500 mm i obudowie hermetycznej, wtedy użył bym go do obecnej kostki. Ale nie jest to warunek konieczny.

- ceny rozsądnej i adekwatnej do konstrukcji i włożonej pracy. Wiem że jakość i praca kosztuje, dlatego nie będę wybrzydzał. Ale fajnie było by, gdyby kosztował mniej niż obecne na rynku odpieniacze z wyższego przedziału cenowego.

Sprzęt potrzebny bedzie na koniec sierpnia (jeśli nie nada się do obecnej kostki). Wtedy na już. Oczywiście w kwesti zaliczki, dogadamy się.

Mogą być też gotowe rozwiązania, ale te wybiorę jeśli nie trafi mi się nic lepszego z konstrukcji własnych. No chyba że cena do jakości będzie mocno konkurencyjna.

Dziękuję za poświęcony czas i oferty poproszę na PW.

125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT,  Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.