Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 O masz ci los, i teraz wszyscy beda miec takie akwaria jak Ant tak to ja TOTOM-a nie zgarnę-jak polecę tylko na planktonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 tak to ja TOTOM-a nie zgarnę-jak polecę tylko na planktonie zeby zgarnac TOTOM-a to musisz wpierw wyslac swoje zgloszenie, a nie wyslales jeszcze TOTOM sam nie przyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 zeby zgarnac TOTOM-a to musisz wpierw wyslac swoje zgloszenie, a nie wyslales jeszcze TOTOM sam nie przyjdzie oj długo jeszcze nie wyśle poczekam może samo przyjdzie co dajecie za TOTOM - jakieś nagrody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) Ant podaj prosze nazwe tego planktonu, najlepiej lacinska. Sklep nie potrzebny W zamian pworoze Ci czy dostaniesz TOTM-a czy nie. Na razie to wroze piane Edytowane 17 Maja 2012 przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Ant podaj prosze nazwe tego planktonu, najlepiej lacinska. Sklep nie potrzebny W zamian pworoze Ci czy dostaniesz TOTM-a czy nie. Na razie to wroze piane Grzegorz nawet się nie przymierzam do TOTOM - nawet nie mam tego w planie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Daniel o nazwe planktonu chodzi nie o TOTM Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 plankton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Cytujac za producentem: Podczas karmienia podawać tyle aby rybki były w stanie zjeść w ciągu 2-3 minut, 5 do 8 razy w ciągu dnia. Składniki; Mączka rybna, mąka pszenna, mączka z kryla, mączka sojowa, suszone drożdże piwne, mączka z suszonych wodorostów, spirulina, otręby ryżowe, czosnek, DL-metionina.Witamina A 9900 IU/kg, Witamina D3 1900 IU/kg, Witamina E240 mg/kg, Siarczan miedzi 1.5 mg/kg. Skład; Proteiny surowe 48%, tłuszcz surowy 3%, włókna surowe 2%, popiół 18%, wilgotność 10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 To plankton jest czy pasza Daniel to ja tez poprosze linka na priv jak na forum nie mozna. Z gory dziekuje Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 ejjj w pracy byłem a macie te ochłapy marudy tylko żeby mi nie brakło małe paczki po 50g http://allegro.pl/hi...2286746121.html http://allegro.pl/hi...2286746123.html http://allegro.pl/hi...2286746122.html i po 2kg http://allegro.pl/hi...2286746474.html http://allegro.pl/hi...2286746476.html http://allegro.pl/hi...2286180985.html AnT p.s pokarm jest od paru lat na rynku i nikt tego nie używanie nie wieżę - dla tego dałem podchwytliwe pytanie - a w już psy wieszacie ja ten pokarm znałem zanim wlazłem świat morszczyzny i tak sobie sypię z innymi suchymi To plankton jest czy pasza Daniel to ja tez poprosze linka na priv jak na forum nie mozna. ładnie czytasz posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 acha ogólnie by nie walić marginesem wiec my mamy być zadowoleni czy mieszkańcy akwa ? tak samo z czego jest V-Pover ,Reef Pearl , Coral Fluid itp . wszystko naturalne tak ? wiedziałem że już się zacznie gdybanie jeden coś napisze i od razu będzie dziesięć doktoratów co do czego i jak się to je bym zapomniał Pokolce karmie JBLspirulin 40% z czosnkiem i innymi dodatkami tak na pewno sam glon naturalny jak i każdy inny który kupujemy kto chce niech stosuje kto nie to nie i basta i po4 i no3 0 - jakim batem cały czas zerowe ? - sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Ja używałem produktów Hikari do hodowli krewetek słodkowodnych i byłem z nich bardzo zadowolony. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 No slepym, a to o Hikari chodzi. Uzywalem kilka lat temu przy chodowli skalarow. Hikari First Bites. W slonymn dobry pokarm dla niefoto, jednak moim zdaniem nie rozni sie on niczym od ReefPearls. Plankton to nie jest. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Ant nikt sie nie bedzie bawil w doktoraty bo nie o to tu chodzi ja np wole wiedziec co wsypuje zanim wsypie do akwarium wsypac latwo, wyjac sie juz nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 jednak moim zdaniem nie rozni sie on niczym od ReefPearls. 50 zł a 7 zł to nie różnica ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 wracając do początku Witam Czy ktoś z was używa suchego planktonu do dokarmiania korali ? lub paszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) Na cene nie patrzylem bo dostalem gratis. Co ja zauwazylem u siebie to siadal odpieniacz. Przeholowac ten pokarm tez latwo co pokaza testy. Pokram jest bardzo wydajny i starczna na bardzo dlugo. Moim zdaniem nie warto kupowac na kilogramy bo zanim zuzyjemy to nalapie wilgoci. Reakcja korali pozytywna. Edytowane 17 Maja 2012 przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 AnT jesli urazilem moim postaem to przepraszam, po prostu zagladalem po poludniu i byles caly czas dostepny a wiadomosci nie wysylales co do samych linkow i sklepu z allegro to prowadzi moj dobry kolega z mojego rodzinnego miasta ze Swidwina wiec jak cos wiecej od niego to moge pogadac nad znizkami. Znam go juz troche latek i od niego mialem to moje slodkie akwarium, ktorego foty zamieszczalem. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Panowie, co sadzicie na temat takiego wynalazku? znalazlem to pare dni temu ale nie wiem czy warto szukac w sklepach. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 50 zł a 7 zł to nie różnica ? :harhar: ant pamietaj ze roznica w cenie zawsze z czegos wynika. cudow nie ma jakosc/sklad/marketing itd itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 21 Maja 2012 A ile Wy tego sypiecie? Czy najpierw rozrabiacie w wodzie? Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) Szczypte rozpuszczam bezposrednio w akwarium 2-3 razy w tygodniu Panowie, co sadzicie na temat takiego wynalazku? znalazlem to pare dni temu ale nie wiem czy warto szukac w sklepach. Rob tu znajdziesz wszystko co Ci potrzeba. http://www.reefphyto.co.uk/ Edytowane 21 Maja 2012 przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 21 Maja 2012 Rob tu znajdziesz wszystko co Ci potrzeba. http://www.reefphyto.co.uk/ Dziękuje czuje ze pójdzie spore zamówienie Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 23 Maja 2012 i co próbował ktoś tym karmić oprócz mnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schriss Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 Ja leje 3 różne miksturki z Reefphyto.co.uk codziennie i jestem zadowolony, koralki polipuja jak nigdy. To jedyny pokarm poza marnie pelletkami dla rybek jaki dozuje. Cytuj 65L Tank + Deltec MCE600 + Eheim Pro 3e 2078 Canister (only live rock) + custom made Bio-Pellets reactor. 2xVortech MP10W. Pacific Sun "Black Python" 160W Cree LED. No socks. No sump. No water changes. Feeding daily: Live Reef Flourish, Oyster Relish, Rotivits - enriched rotifers Galeria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach