Guest sledzik Report post Posted May 20, 2012 jak w temacie kupie klej do klejenia skal pod woda Share this post Link to post Share on other sites
Guest AnT Report post Posted May 20, 2012 i tak jak bedziesz przekladal skale to nie które kawalki wyciagniesz z akwa to lepiej wyjmi cała i poklej i wstawiaj do akwa podwarunkiem. ze niemasz poklejonych korali kup sobie. ceresit cx5. i jazda z klejeniem ant Share this post Link to post Share on other sites
Ironista Report post Posted May 20, 2012 Dokładnie tak jak Ant radzi. Ceresit CX5 (Obi, Castorama) i po kłopocie. Tylko najpierw sobie poustawiaj na sucho i rozrób tylko tyle ile potrzebujesz na konkretne dwa kawałki. Później rozrób następną porcję. Klej wiąże w ciągu kilku minut, a ostatnie sekundy to błyskawicznie. Jest niby jeszcze miękki i nagle...sru i beton. Ja właśniej skończyłem przekładanie skały póki baniak w fazie dojrzewania i bez tego specyfiku to pewnie znowu miałbym podobne ustawienie, tylko kawałki skały by się zamieniły miejscami. I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Share this post Link to post Share on other sites
Jesion273 Report post Posted May 20, 2012 Ja osobiscie używam milliputa i jestem zadowolony nawet pod woda mozna nim kleić Share this post Link to post Share on other sites
Guest AnT Report post Posted May 20, 2012 Ja osobiscie używam milliputa i jestem zadowolony nawet pod woda mozna nim kleić zapomniales dodac ze troche pyli do wody pozatym przy wiekszym klejeniu zrobisz zyciu w akwa przyduche Share this post Link to post Share on other sites
Jesion273 Report post Posted May 20, 2012 zapomniales dodac ze troche pyli do wody pozatym przy wiekszym klejeniu zrobisz zyciu w akwa przyduche no tak dokładnie dzieki za dopełnienie Share this post Link to post Share on other sites
Guest sledzik Report post Posted May 20, 2012 nie chce calej wyciagac tylko powiedzmy doczepic kilka kawalkow do gory aby zrobic wierze:) reszta skaly bedzie tak jak jest wezme chyba milliputa wzupelnosci starczy moze ktos ma? Share this post Link to post Share on other sites
Jesion273 Report post Posted May 20, 2012 nie chce calej wyciagac tylko powiedzmy doczepic kilka kawalkow do gory aby zrobic wierze:) reszta skaly bedzie tak jak jest wezme chyba milliputa wzupelnosci starczy moze ktos ma? tylko faktycznie najlepiej to rozłozyc na kilka dni zeby za duzo na raz nie władować Share this post Link to post Share on other sites
qba25 Report post Posted May 20, 2012 nie kombinuj z milliputem tylko kup cx5 Share this post Link to post Share on other sites
Yarcio Report post Posted May 20, 2012 Tak jak pisze qba25 i inni powyżej, nie kombinuj bo sobie tylko zaszkodzisz. Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Share this post Link to post Share on other sites
gregior Report post Posted May 20, 2012 Dołącze sie do tematu, a co jest odpowiednikiem CX5 w UK, chodzi mi jaki klej?? 100x40x45,sump 90x30x38, światło 4xt5 39w, 2x koralia 4500l/h, obieg aqua one 2600l/h, odpieniacz Deltec APF600, pudełko przelewowe Share this post Link to post Share on other sites